Då får du Skatteåterbäringen in på kontot!

Då får du Skatteåterbäringen in på kontot!

Längtar du efter att kunna unna dig något särskilt inför sommaren? Tillhör du dem som kommer att få tillbaka pengar efter att ha deklarerat? I så fall är nästa vecka en supervecka för dig! Nu reder vi ut när skatteåterbäringen faktiskt hamnar på ditt konto.
03 juni, 2016

Av Margareta Gotthardsson

Det är alltid härligt att få lite påfyllning på kontot inför semestern. Och många svenskar kommer att få tillbaka pengar från skatteverket. Men när kommer egentligen pengarna in på kontot?

Om du har deklarerat genom att skicka sms, ringt, använt Skatteverkets app eller deras online-tjänst samt deklarerat senast den 2 maj kommer pengarna att föras över till ditt konto någon gång mellan den tisdagen den 7 juni och fredagen den 10 juni. För att detta ska ske måste du dessutom ha ha anmält ett bankkonto till Skatteverket.

LÄS OCKSÅ: 2O HETA MAXIKLÄNNINGAR TILL SOMMAREN

Observera att din deklaration kanske inte är färdiggranskad. I så fall får du pengarna i augusti eller september i stället. Även om du deklarerat på papper kommer pengarna anlända i augusti eller september. Läs mer om skatteåterbäring här hos Skatteverket.

Behöver du i stället betala kvarskatt? Få mer information om datum här på Skatteverkets hemsida.

Vi vill också addera att man verkligen inte behöver shoppa upp hela skatteåterbäringen, det är också ett mycket bra alternativ att spara allt. Det förgyller inte skohyllan – men det förgyller framtiden.

Från Femina.se