Cia Jansson om Nobelkvällens modigaste val

Cia Jansson i SVT

Under måndagskvällen gästade ELLEs chefredaktör Cia Jansson SVT:s sändning från Nobelfesten, läs hennes utlåtanden om årets Nobelkreationer.
10 december, 2018

Cia Jansson, som dagen till ära var klädd i en klänning från Jennifer Blom, började sin slot i SVT-sändningen med att berätta att hon tycker att många av gästerna varit väldigt modemässiga i år.

– Nobelfesten har ökat i modegrad från år till år, slog hon fast.

Trenderna då, kunde hon se några?

– Man måste titta utifrån de globala trenderna. Och jag tittar mycket på färg! Årets färg 2019 spås bli korall. Men det är rött som verkligen dominerar på Nobelfesten ikväll, konstaterade Cia Jansson.

Därefter tyckte ELLEs chefredaktör till om några uppmärksammade klänningar. Bland annat drottning Silvias.

– Drottning Silvia bär en helt magnifik kreation. Båtringningen lyfter verkligen smaragderna! Drottningen är duktig på det, på att lyfta smyckena.

Också kronprinsessan Victorias hållbara val hyllades.

– Kronprinsessan Victoria har hyllat mamma drottningen genom att bära en av drottningens mest ikoniska kreationer. Klänningen från Nina Ricci är både unik och fantastisk! Det ser nästan ut som att den är färgdoppad… Det som är lite extra intressant är att kronprinsessan ju är lite längre än drottningen. Det gör att klänningen lyfter lite i fållen vilket skapar en vacker 50-talskänsla!

Prinsessan Sofia var helt rätt i tiden, konstaterade Cia Jansson.

– Prinsessan bär årets färg, röd!

Också Alice Bah Kuhnkes klänning pratade man om i sändningen, liksom Sara Danius.

– Sara Danius bär det mest modiga valet i kväll! En knallcerisce cape och en cognacsfärgad klänning. 25 meter av vacker sidentaft har skapat denna kreation – signerad Pär Engsheden.

Läs mer:

Cia Jansson i SVT:s Nobelsändning – i klänning från Jennifer Blom

Gästerna på Nobelfesten – och klänningarna de valde

Svensk design igen! Allt om Sofias Nobelklänning

Nina Ricci – en kunglig favorit i Nobelsammanhang

Foto SVT, IBL