Cia Jansson om Nobelklänningarna: "Ett vågat val"

Cia Jansson om Nobelklänningarna: "Ett vågat val"

Under söndagskvällen gäsatde ELLEs chefredaktör SVT:s sändning från Nobelfesten, läs hennes utlåtanden om årets Nobelkreationer.
10 december, 2017

Cia Jansson, som dagen till ära var klädd i Ida Sjöstedt, började med att berätta att hon tycker att många av gästerna varit väldigt modemässiga i år.

– Alla kvinnor tar i lite mer – jag gillar det!, slog Cia fast och fortsatte:

– Många leker med tredimensionella effekter och plisseringar.

Cia berättar att hon sett mycket rött på årets Nobelfest. Rött och andra starka färger, som blått och grönt.

”Drottning Silvia har en enkel, minimalistisk kreation. En fantastisk siluett för drottningen som framhäver både juveler och ordensband. Otroligt fin och tidlös.”

”Victoria har en magisk klänning från Jennifer Blom. Det är en kreation skapad av plisseringar. Över 2500 veck som har placerats för hand. Den rinner ut som ett vattenfall över kroppen. Klänningen är magnifik.”

”Sofia har ofta sådana här färger på sig. Klänningen är skapad av Ida Lanto, den består av fantastisk spets och skör tyll och är otroligt vacker till hennes färger.”

”Vi kan faktsikt inte stå här utan att prata om Alice Bah Kuhnke. Klänningen är ett vågat val, signerat en designduo: Bea Szenfeld och Naim Josefi. Klänningen hyllar inte bara design och form utan var också ett politiskt statement. Den är skapad lite som ett dragspel. Allt är handvikt och av svenskt papper.”

Foto: IBL, Stella Pictures