Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Chark i park och 4 andra mysiga (och prisvärda!) sommardejter

10 jul, 2023 
AvLouise Berglund
Chark i park, en musikupplevelse eller biomys i det fria. Sommaren är fylld med mysiga (och prisvärda!) aktiviteter för dejter. ELLE listar 5 tips för dig och din babe!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Prinsessan Dianas ikoniska sommarlooksBrand logo
Se Prinsessan Dianas ikoniska sommarlooks

Sommaren är dejtarens bästa tid! Det varma vädret får inte bara känslorna att spira utan öppnar också upp för många mysiga dejtmöjligheter. Det bästa av allt? Det behöver absolut inte vara dyrt för att vara mysigt.

Här är 5 mysiga dejter att planera in under sommaren:

1. Chark i park

Call me by your name

Man älskar ju en dejtidé som rimmar. Bara det. Och det är precis så enkelt som det låter. Ta dig till närmsta matbutik och köp med dig en liten buffé av allt du tycker är gott. Förslagsvis chark, oliver, ost och ett gott bröd. Varför inte ett paket vindruvor också? Då kan du och din dejt känna er extra mycket Pinterest. Glöm inte att packa ner dryck efter smak och tycke. Ett ljust rosé eller en lemonad. Möt sedan upp varandra i en park i närheten. Eller låt oss vara ärliga, närmsta gräsplätt räcker bra. Eller varför inte närmaste strand eller badplats? Duka upp och njut. Glöm inte picknickfilten!

Annons

2. Sommarfestival och allsång

Zara Larsson på Allsång på Skansen 2023

Sommaren är full av festivaler. De flesta pågår i flera dagar, som Lollapalooza i Stockholm och Way out west i Göteborg. Det gör även Bayside Festival i Helsingborg och Big slap i Malmö. Ofta går det att köpa biljett till bara en dag. Kolla festivalschemat och välj ut en dag då flest av dina favoritartister spelar – eller kanske framför allt din dejts favoritartister. Får du inte tag i festivalbiljetter är ett hett tips Allsång på Skansen. Det klassiska programmet har rivstartat säsongen med Pernilla Wahlgren som ny programledare och gäster som Zara Larsson.

Annons

3. Utomhusbio under filmfestivalen

Sommarbio i Rålis

Under Stockholm filmfestival anordnas traditionsenlig utomhusbio i Rålambshovsparken. Rulla ut picknickfilten, packa ner popcorn och glöm framför allt inte en varmare tröja, eller filt att ha redo när daggen kommer mot slutet av filmen. Temat för årets filmer är "Heroes in the park" och på vita duken kommer följande klassiker visas:

Onsdag 16 augusti: Dirty Dancing av Emile Ardolino

Torsdag 17 augusti: Hajen av Steven Spielberg

Annons

Fredag 18 augusti: Aliens - Återkomsten av James Cameron

Lördag 19 augusti: Top Gun: Maverick av Joseph Kosinski

Söndag 20 augusti: E.T. av Steven Spielberg

I både Göteborg och Malmö hålls gratis utomhusbio med Big crowd factory. I Göteborg är det den 15 juli i Azaleadalen som gäller. Och i Malmö den 29 juli i Pildammsparken.

4. Paddla kajak och SUP

Paddla kajal på sommaren

Det är lätt att tro att paddling bara är för den sportiga. Men det stämmer inte! Jag lovar! Under sommaren finns många ställen att hyra kajak eller SUP för billig peng. Både på semesterorter och i de större städerna. Se till att kolla vädret och välj en fin dag med lite vind. Det ska vara mysigt, inte kännas som forsränning. Och glöm inte SPF för både ansikte och kropp. Extra tips från klantig: Ta med dig en vattentät väska/påse för telefon och plånbok.

Annons

5. Loppisrunda med fika

Skylt med ordet Loppis på rött hus

På sommaren finns fler loppisar än vanligt. Det betyder: Fler fynd än vanligt kan göras! Välj ut tre loppisar i ditt närområde och planera en liten rutt för dig och din dejt. Fika måste ingå för högre mysfaktor! Strosa runt och se vad som lockar ditt intresse, eller gör som de riktigt loppisvana – ha en tydlig plan över vad du är på jakt efter. Kanske behöver du en ny lampa inför sensommaren? Eller varför inte någon trevlig liten hylla till köket?

Kourtney & Travis kärlekshistoria – en tidslinjeBrand logo
Kourtney & Travis kärlekshistoria – en tidslinje
Annons