Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Cecile och Jacob gifte sig i sin kvarterskyrka

10 mar, 2023 
AvLovisa Lundström
Cecile och Jacob gifte sig i sin kvarterskyrka
Cecilie Thorsmark och Jacob Kampp Berliner gifte sig i sin lilla kvarterskyrka och bjöd sedan på fest på ett gods strax utanför Köpenhamn. De slog på både stort och smått!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-taletBrand logo
Kändisarnas mest ikoniska brudklänningar från 90- och 00-talet

Cecilie & Jakob

– Å ena sidan ville vi förankra vår kärlek lokalt – i vårt kvarter – för att skapa minnen som sedan kan omge oss resten av livet. Å andra sidan ville vi ha ett jätteparty där gästerna skulle kunna fira hela natten utan att behöva gå upp tidigt med barnen nästa dag. Vi gifte oss därför i vår kvarterskyrka och hade festen på ett gods en timma utanför Köpenhamn. En perfekt kombination.

Danska designern Mark Kenly Domino Tan och sömmerskan Birgit Hallstein skapade Cecile Thorsmarks klänning.
Danska designern Mark Kenly Domino Tan och sömmerskan Birgit Hallstein skapade Cecile Thorsmarks klänning.
Annons

Berätta om din look.

– Danska designern Mark Kenly Domino Tan och sömmerskan Birgit Hallstein skapade min klänning. Jag har känt Mark i över ett decennium och jobbat med honom flera gånger så jag kände mig trygg – han skapade den perfekta klänningen – klassisk med okonventionell öppen rygg. Till den bar jag örhängen från Sophie Bille Brahe. Vigselringarna skapades med en familjehistoria av vår vän på Atelier Kalle Kolm av guld från min mamma och mormor och Jacobs mamma och mormor.

Parets döttrar var brudnäbbar.
Parets döttrar var brudnäbbar.

Ert bästa tips?

Annons

– Om möjligt, ha middag och fest i olika lokaler. Vi åt en känslosam middag i kärlekens tecken i en vackert renoverad lada och hade efterfesten i ett maskinförråd som förvandlades till vild klubb med bar och dansgolv. Dj:n är viktig. Vår vän dj Malvin Wix från Amsterdam spelade, det blev magiskt.

Brudvalsen dansades till parets favoritlåt Peter Sarstedts <i>Where do you go to my lovely</i>.
Brudvalsen dansades till parets favoritlåt Peter Sarstedts Where do you go to my lovely.

Vad var viktigast?

– Om du inte älskar traditioner, strunta i dem! Jag ”glömde” att kasta buketten, det kändes löjligt när man är 40 och alla vänner redan är gifta. I stället för tårta serverade vi 120 små citronmarängkakor med en stark Espresso Martini – det kickstartade partyt. Alla låtar vi valde blev viktiga minnen för resten av livet för både oss och våra döttrar. I kyrkan sjöng en kör Lou Reeds Perfect day, en låt vi alltid älskat.

Nygifta! Cecilie Thorsmark och Jacob Kampp Berliner.
Nygifta! Cecilie Thorsmark och Jacob Kampp Berliner.

Foto: Tine Bek

Annons