Cartier Women's Initiative 2020 – här är årets finalister

31 mar, 2020 
AvELLE -redaktionen
Cartier Women´s Initiative
21 finalister har utsetts i Cartier Women's Initiative 2020 och för första gången sedan 2006 är det tre lovande skandinaviska kvinnor som dominerar!
Annons

Entreprenörskap, start-ups och unga kvinnliga entreprenörer är i fokus när Cartier för 14:e året i rad tillkännager årets finalister i det årliga projektet Cartier Women’s Initiative.

Med otroliga 1200 ansökningar från över 162 länder i de sju regionerna Latinamerika och Karibien, Nordamerika, Europa, Subsahariska Afrika, Mellanöstern och Nordafrika, Ostasien och Oceanien, har 21 starka finalister som driver verksamheter med hållbar påverkan på samhälle och miljön tagit sig vidare och nu återstår en spännande resa för alla nominerade.

Cartier Women’s Initiative
21 finalister har tillkännagetts i årets Cartier Women’s Initiative.

Viktigt att stötta kvinnliga entreprenörer

Det årliga initiativet Cartier Women’s Initiative föddes fram från Cartiers vilja till att stötta och vägleda unga kvinnliga entreprenörer i deras nystartade resor och med tanke på det höga ansökningsantalet detta år, kan vi i stort sätt gissa oss till att det är en dröm som går i upplevelse till många av de nominerade.

Annons

– Vi står fullständigt bakom de här kvinnorna och är helt säkra på att de kommer göra ett positivt avtryck på dagens samhälle och visa vägen för en bättre framti, säger Cyrille Vigneron, president och CEO på Cartier International.

Skandinavien dominerar

Unikt för i år är att Skandinavien dominerar för första gången sedan initiativet startades 2006 och vi kan stolt hålla tummarna för Stockholmsbaserade Dora Palfi som tillsammans med företaget Imagilabs lär unga tjejer att koda. Coolt och spännande på en och samma gång! Tillsammans med Palfi i finalen står även två danska finalistkompisar, Sofie Blakstad, grundare av Hiveonline, och Anna-Sophie Hartvigsen, grundare av Female Invest.

Stockholmsbaserade Dora Palfi.
Stockholmsbaserade Dora Palfi är nominerad för sitt arbete tillsammans med företaget Imagilabs.
Dora Palfi och företaget Imagilabs lär unga tejer att koda.

Vem blir pristagare då? Det erbjuds totalt sju förstaplatser men vilka som kammar hem platserna får vi först veta om ett par månader, närmre bestämt 7 juni 2020, när årets pristagare av Cartier Women’s Initiative avgörs och tilldelas 100 000 USD men även de resterande 14 nominerade tilldelas 30 000 USD att investera i sina företag. Man skulle kunna tro att resan tar slut där men faktum är att alla 21 finalister även får tillgång till det globala nätverket med coachning, lärorika workshops, utbildning och även efterföljande mentorskap.

Annons

Nu håller vi tummarna för de tre lovande finalisterna från Skandinavien!

Vill du läsa mer om Cartier Women’s Initiative? Spana in www.cartierwomensinitiative.com 

Annons