Carina Berg om den annorlunda metoden för att bli gravid

Carina Berg avslöjar bebisens namn

För några veckor sedan berättade tv-profilen Carina Berg den glada nyheten att hon och maken Erik Berg väntar barn. Men innan graviditeten drabbades hon av flera missfall. Nu berättar Carina Berg att hon försökte få hjälp för detta genom att uppsöka en klinik för att få akupunktur – något som ledde till en märklig upplevelse.
06 september, 2019

2017 fann Carina Berg, 41, kärleken i fotbollsspelaren Erik Berg, fd. Johansson, 29, Hon var tidigare gift med Kristian Luuk, 52, som hon har sonen Holger, 9, med. Paret skilde sig 2016 efter att ha varit gifta i åtta år.

Carina Berg och Erik Berg förlovade sig kort efter kärleksavslöjandet och i december förra året gifte de sig i Vemdalens kyrka i Härjedalen. Parets kärleksresa har gått snabbt framåt och för några veckor sedan kom ännu ett stort avslöjande.

I ett inlägg på Instagram berättade Carina Berg att hon och maken väntar barn.
”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och LYCKLIG ATT JAG BARA GRINAR”, skrev programledaren till en bild på sig själv i bikini och gravidbula.

Men vägen till att få barn har varit lång och stundtals svår. I podcasten Gynning & Berg hittar sig själva berättade Carina att hon drabbats av flera missfall.

– Det var ingen räkmacka. Det var ju ganska många missfall och många, många tårar. Och en himla brant uppförsbacke, sa Carina Berg till parhästen Carolina Gynning, 41, i podden.

I det nya avsnittet av Gynning & Berg hittar sig själva berättar Carina att hon innan hon blev gravid uppsökte en klinik för att få akupunktur. Hon hade via nätet hittat en klinik som skulle hjälpa mot bland annat missfall och Carina bestämde sig för att gå dit.

Men första besöket på kliniken blev något av en överraskning.

– Då gick jag dit och till och börja med var hon så här: ”Du måste gå tre gånger i veckan, det kostar 650 kronor varje gång. Sen måste du köpa alla de här örterna”. Och då fick jag en bunke kompost, berättar Carina Berg i podden.

Örterna skulle Carina göra ett avkok på och dricka. Även om hon tyckte att det kändes märkligt fortsatte hon gå till kliniken.

– När man är lite skör och griper efter halmstrån, då går man ju med på sånt här. Då ifrågasätter man inte det, då dricker man det där jävla halmstråt också till slut, säger Carina Berg.

Slutade gå dit

Carina Berg fortsätter berätta om sin upplevelse från kliniken. Bland annat att doktorn aldrig kom ihåg henne från gång till gång, att det i varje behandlingsrum låg ett gosedjur och att doktorns assistent kommunicerade med enbart ett ljud, en kraftig utandning.

– Det här ljudet var ett multiljud som betydde flera olika saker, säger Carina och skrattar.

Efter att ha gått på flera behandlingar frågade Carina Berg en läkare om huruvida akupunktur överhuvudtaget har någon påverkan på fertiliteten.

– Sen pratade jag med en läkare och frågade, du akupunktur och fertilitet liksom? Nej, det finns absolut inga undersökningar på det utan det är ju fullständigt verkningslöst, sa den här läkaren. Sen så la hon till: ”Det där är ju en sån där grej att så länge man tror på det så är det ju bra”. Då sa jag: ”Nu när du har sagt så här då tror ju inte jag längre på det”, berättar Carina Berg och fortsätter:

– Då slutade jag faktiskt gå.

Foto: TT

Läs mer:

Carina Berg om kampen för att bli gravid: ”Många tårar”

Carina Berg är gravid – väntar barn med Erik Berg