Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Cara Delevingne om sin depression – och flickvännen som räddade henne

13 okt, 2015 
AvOlle Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tidigare i somras berättade Cara Delevingne om sin depression och sina självmordstankar – nu har hon fortsatt att dela med sig av sin historia.

Det var i somras Cara Delevingne intervjuades av Vogue, där hon berättade om sin tuffa kamp mot sin depression och de självmordstankar som hon hade i tonåren. Det började när hon var så ung som 15 år.

– Helt plötsligt kände jag bara en stor våg av ångest och självhat skölja över mig. Det var smärtsamt och så svårt att uthärda att jag ibland dunkade mitt huvud mot ett träd upprepade gånger för att jag skulle tuppa av. Jag skar mig aldrig, men jag kliade mig så hårt att jag började blöda på kroppen, sade hon till Vogue.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Cara medicinerades men det hjälpte bara delvis. Hon hade svårt att ta sig ur sängen varje morgon och planerade även att ta självmord en gång när hon var ensam i en lägenhet i New York.

– Det värsta var att jag egentligen visste att jag borde vara en lycklig tjej. Att då känna att man hellre skulle vara död ger dig också skuldkänslor och det hela blev till en ond cirkel. Jag var tvungen att bestämma mig om jag älskade mig själv lika mycket som jag lockades av idén att ta livet av mig.

Annons

Även Cara Delevingnes självförtroende var i botten under den här perioden när hon samtidigt var mitt i karriären.

– Jag kände att jag inte räckte till, att jag inte var bra nog, att jag inte förtjänade framgången och att jag berövade någon annan den drömmen som jag levde just då.

Caras stora räddning blev flickvännen Annie Clark som är sångare i bandet St. Vincent. Även vännen Kate Moss fanns där för henne och stöttade henne när hon mådde som sämst.

– Jag tror att en stor anledning till att jag tagit mig ur det där och att jag är att jag fann kärleken. Att de orden ens kommer ur min mun är ett mirakel, säger hon. Hon vill även ge råd till sina fans som mår dåligt av olika anledningar och som går igenom tuffa perioder av depression och dåligt självförtroende.

– Mitt budskap är att du ska älska dig själv och omfamna dina brister. Våra svagheter, sprickor som finns i oss, är samtidigt vackra delar av oss som behöver belysas.

Annons

Vi älskar Cara för att hon delar med sig av sin historia och förhoppningsvis kan hon hjälpa de av oss som också har tuffa stunder och perioder i livet med dålig självkänsla och depression. Caras sista svar gör sig nästan ännu bättre på engelska och är en parafras på en textrad ur Leonard Cohens låt Anthem. Så här lyder den på engelska: ”There is a crack in everything – that’s how the light gets in”.

Så vackert, och så sant. Tack, Cara för att du delar med dig!

Kolla in bildspelet på Cara tillsammans med vännen Kate Moss, Karl Lagerfeld med flera!

Foto Stella Pictures, All Over Press

Mer läsning om Cara Delevingne:

Cara Delevingne – populärast av dem alla >

Cara är med på listan över världens bäst betalda modeller 2015 >

London fashion week: Cara och de andra kändisarna front row >

Ursprungliga artiklar: cambio.com

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons