Call me Caitlyn

02 juni, 2015

Familjen Kardashian-Jenner fortsätter att underhålla oss i tv och tidningar, på nätet och i mobilen. Man älskar ju att följa dem och även om det är den kvinnliga halvan som står för störst del av medietiden har den senaste tidens skriverier (nästan) lika mycket cirkulerat kring pappa Bruce Jenners förändrade utseende.

Efter hans intervju med Diane Sawyer där han (numera hon) berättade om den könskorrigering som planerades syntes Bruce överallt. Vad skulle han byta namn till? Hur skulle hon se ut? Skulle vi säga han eller hon? Frågorna var lika många som både rimliga och okunniga. Halvsystrarna Kendall Jenner och Kim Kardashians gjorde uttalanden i tv-soffor och intervjuer och fans och tv-tittare har väntat på nästa steg. I dag kom det. Fotograferat av Annie Leibovitz och levererat till oss på Vanity Fairs omslag. Nu är Bruce Jenner historia – säg hej till Caitlyn.

Intervjun i tidningen är gjord av Pulitzerprisade journalisten Buzz Bissinger. I den backstagefilm som gjordes under plåtningen kommenterar Caitlyn sitt valda offentliggörande:

– Bruce behövde alltid ljuga, han levde en lögn, varje dag bar han på en hemlighet från morgon till kväll. Caitlyn har inga hemligheter. Så snart Vanity Fairs omslag kommer ut, är jag fri.

Se hela filmen här >