10 saker att tänka på om du ska skriva bröllopslöften

Tips inför bröllopstal eller löften

Behöver du inspiration eller tips på vad du kan skriva i dina löften? Här är tio saker att tänka på när du ska beskriva din kärlek för din partner, med papper och penna.
11 juni, 2019

Är det snart dags för er stora dag? Oavsett om du har bröllopsnerver eller inte kan det vara svårt att veta hur du ska förklara i ord, vad du känner för din kärlek. Om ni har bestämt er för att skriva bröllopslöften det vill säga.

Inspireras till att skriva dina bröllopslöften

Bildkälla: TT/IBL

Nedan har vi listat 10 tips på vad som kan vara bra att tänka på om du ska skriva ner dina bröllopslöften.

Tips att tänka på inför bröllopslöften:

1. Sväva inte iväg

Det är förståeligt om du har svårt att veta var du ska börja. Tänk dock på att hålla löftet relativt kort och koncist, tala tydligt och satsa på de innehåll som är det viktigaste för dig. Tips! Att hålla talet kort är att föredra.

2. Ska man läsa upp talet för alla?

Något som är viktigt är att ha en tydlig plan. Kom överens om huruvida ni vill läsa upp era löften vid vigseln, annan tid på dagen, eller om ni helt enkelt vill hålla dem för er själva.

Bröllopslöften inspo

Bildkälla: TT/IBL

3. Skriva egna löften eller ej?

Det finns färdiga löften att ta del av, bestäm er därför innan hur just ni vill göra. Antingen skriver ni egna, eller så läser ni upp redan befintliga för varandra, till exempel en dikt eller liknande.

4. Undvik missförstånd

En viktig sak är att vara på samma sida om hur långt eller kort löftet ska vara. Undvik missförstånd där den ena partnern bara säger en mening, medan den andra har förberett mycket mer än så. Ingenting är rätt eller fel men det är att föredra om ni är på samma nivå.

Bröllopslöften, inspiration

Bildkälla: TT/IBL

5. Håll det personligt

Tänk på att det är viktigare att försöka hitta det innehåll som känns personligt och genuint i dina löften, än att sträva efter att bli nästa stora poet. Att berätta om stunden då du föll för din partner kan vara mer äkta än en välkänd dikt.

6. Interna skämt

Bröllopet är till för er, och för att fira er kärlek till varandra. Så självklart ska det vara personligt. Men ska ni läsa upp löftena för andra kan det vara bra att undvika interna skämt bara ni två förstår.

Inspiration till att skriva bröllopsllöften

Bildkälla: TT/IBL

7. Ta chansen!

Det är nu du har chansen att berätta för din kärlek vad hen betyder för dig. Försök gå till botten av dina känslor och öppna ditt hjärta. Våga även visa dig sårbar, det brukar vara då de djupaste känslorna kan komma fram, och då du berör flest människor.

8. Var ute i god tid

Vi förstår att det inte är lätt att börja skriva sina löften i god tid, speciellt med all annan planering som pågår. Men försök att ha det i åtanke! Om du kan skriva ner ett första utkast, för att sedan lämna det ifrån dig och ta upp det en annan dag. Så kommer du garanterat se på det med nya ögon och då kommer det bara bli bättre och bättre.

Inspo till bröllopslöften

Bildkälla: TT/IBL

9. Sluta i tid

Även fast det är bra att vara ute i god tid så gäller det att veta när man ska sluta. Att hitta balansen mellan en överarbetad text, och en text som känns genuin och äkta kan vara svårt. Men försök att hitta till en plats där du känner att du kan vara stolt över att du har gjort ditt bästa.

10. Låt det komma från hjärtat

Oavsett vad du skriver i ditt löfte är det allra viktigaste att det kommer från hjärtat. Har du svårt att få ner dina känslor på papper och penna? Ta ordet ”löfte” på största allvar och skriv ner just det. Löften som du ska spendera ditt liv med att sträva efter att uppfylla. Till exempel att älska din partner i nöd och lust, för vad är inte finare än det?

Läs mer:

Allt om Sophie Turners och Joe Jonas bröllop i Las Vegas

16 nagellack i ljusa färger och nyanser – perfekta till bröllopet

Stor guide: Så fixar du bröllopssminket som håller hela dagen

Artikelinspiration: Harper´s Bazaar