Brigitte Macron i sin första stora intervju – om åldersskillnaden och att välja kärleken

18 aug, 2017 
AvLisa Arnell
Brigitte och Emmanuel Macron
Tidigare i höstas röstades Emmanuel Macron fram till Frankrikes nya president. Hans fru, Brigitte Macron, har inte gjort några större intervjuer sedan dess – förrän nu. I en intervju med franska ELLE berättar hon bland annat om hur det är att vara gift med en man som är 24 år yngre – vilket fick (orimligt) mycket uppmärksamhet under presidentkampanjen tidigare i år.
Annons

Brigitte Macron är idag 64 år och 24 år äldre än sin man, president Emmanuel Macron, 39. De träffades för drygt 20 år sedan då han var dramastudent och hon var lärare. 2007 gifte de sig, ett år efter att Brigitte skilt sig från sin dåvarande man, bankiren André-Louis Auzière.

I intervjun med ELLE berättar Brigitte om hur de först träffades medan de arbetade med en föreställning på skolan.

– Det var ingenting mellan oss då, säger hon till ELLE men medger att det ”skvallrades” om dem. – Jag var bara bekymrad över mina barn, Sébastien, Laurence och Tiphaine.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

När hon ser tillbaka på sin relation nu säger Macron att hon skulle ha saknat sitt liv om hon inte tagit beslutet att vara med mannen hon älskade.

– Det finns stunder i livet då du måste göra viktiga val – och för mig var det här ett sådant. Det som sagts under de senaste 20 åren är obetydligt. Självklart äter vi frukost tillsammans, jag och mina rynkor, han och hans ungdom, det är så det är.

Brigitte och Emmanuel Macron

Att åldern ställs i fokus så fort en kvinna är tillsammans med en yngre man är både tröttsamt och omodernt. Åldersskillnaden är ungefär lika stor mellan president Trump och hans fru Melania – vilket det (så klart) inte har varit lika mycket fokus på.

Annons

Brigittes dotter Tiphaine Auziere (som är politiskt aktiv i Emmanuel Macrons La Republique En Marche) gick under presidentkampanjen ut och beskrev kritiken av åldersskillnaden som åldersrasistisk och misogyn.

– Det här är attacker som inte skulle ha riktats mot manliga politiker eller en man som var tillsammans med en kvinnlig politiker. Så jag tror det bottnar i mycket avundsjuka, och tycker att det är mycket olämpligt. (…) Jag tycker det är skandalöst att vi i Frankrike, på 2000-talet, håller på med sånt här.

– Om folk inte har nåt annat för sig än att kritisera, så låt dem göra det, det kommer bara att föra oss närmare varandra, säger Tiphaine.

Hela intervjun med Brigitte kan du läsa på ELLE.com under helgen.

Källa: ELLE.com Foto IBL

[socializer-facebooklikeshare]

Annons