9 riktigt bra filmer att se med hela familjen i påsk

9 riktigt bra filmer att se med hela familjen i påsk

Vill du se några riktigt bra filmer med familjen i påsk? Här är nio härliga varianter som funkar för alla åldrar.
30 mars, 2018
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Påsken är den ultimata högtiden att bara umgås med familjen – äta massor med god mat och samlas framför en riktigt bra film i soffan. Men att hitta en film som passar alla är inte det lättaste, och just därför har vi gjort jobbet åt dig. Här är nio favoriter som passar stora som små i påsk!

Skönheten och odjuret (2017)

En härligt påkostad remake av Disney-versionen från 1991 som handlar om smarta och självständiga Belle som blir tillfångatagen av ett skräckinjagande odjur i ett slott. Hon blir snabbt vän med slottets förtrollade personal och lär till slut också känna odjurets goda sidor.

IMDb-betyg: 7,3
Åldersgräns: 7

Ronja Rövardotter (1984)

Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter är en klassiker som tål att ses om och om igen. Kultfilmen handlar om Ronja som växer upp i ett band med rövare i Mattisborgen som klyvs i två delar natten hon föds, och lär sig att ta hand om sig själv ute i skogen. Plötsligt får den andra sidan av Mattisborgen nya inneboende – rivalerna Borkas rövarband.

IMDb-betyg: 7,3
Åldersgräns: 7

Djungelboken (2016)

En nyinspelning av den animerade versionen från 1967, efter den klassiska sagan av Rudyard Kipling. Den föräldralösa pojken Mowgli växer upp i djungeln och uppfostras av vargar, björnar och en svart panter.

IMDb-betyg: 7,5
Åldersgräns: Barntillåten

Upp (2009)

Upp
handlar om 78-åriga och buttra Carl som med hjälp av tusentals ballonger ger sig ut på sitt livs sista resa. Av en slump får han en 8-årig, scout på halsen. En feelgoodfilm som passar alla åldrar! 

IMDb-betyg: 8,3
Åldersgräns: 7

Hachiko – en vän för livet (2009)

En tårdrypande och vacker film som sägs vara baserad på en sann historia. Hunden Hachiko möter varje dag och samma tid sin husse vid tågstationen, och husdjuret blir en ytterst älskad medlem i familjen. En dag återvänder inte husse, men Hachiko ger inte upp utan fortsätter att vänta.

IMDb-betyg: 8,1
Åldergräns: Barntillåten

Toy Story (1995)

Ytterligare en klassiker. När ingen ser lever barnet Andys leksaker ett hemligt liv, och Woody är sedan länge Andys favoritleksak. En dag får Andy Buzz Lightyear i födelsedagspresent – en leksak som är övertygad om att han är en rymdjägare. Woody är inte längre nummer ett, vilket han har svårt att acceptera.

IMDb-betyg: 8,3
Åldersgräns: 7

Harry Potter och de vises sten (2001) 

När Harry Potter fyller elva år får han reda på att han är den föräldralöse sonen till två mäktiga trollkarlar och att han har magiska krafter. En helt ny värld öppnar sig för Harry när han börjar på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom – och resten är, som ni vet, filmhistoria.

IMDb-betyg: 7,6
Åldersgräns: Barntillåten

Vaiana (2016)

Seglaren Vaiana ger sig ut i det forntida Oceanien i Söderhavet ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. Tillsammans med sin idol, den legendariske halvguden Maui, korsar de det öppna havet. 

IMDb-betyg: 7,6
Åldersgräns: Barntillåten

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

En kultrulle som handlar om pojken Elliott som blir vän med en utomjording, E.T., som har blivit strandsatt på jorden. Elliott hjälper utomjordingen att återvända hem, men försöker samtidigt gömma honom från vuxenvärlden.

IMDb-betyg: 7,9
Åldersgräns: Barntillåten

Läs också:

10 filmer på Netflix som passar hela familjen i påsk

10 podcasts att lyssna på i påsk

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.