Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

9 riktigt bra filmer att se med hela familjen i påsk

30 mar, 2018 
AvMalin Ny
Vill du se några riktigt bra filmer med familjen i påsk? Här är nio härliga varianter som funkar för alla åldrar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 serier med högsta betyg på IMDbBrand logo
10 serier med högsta betyg på IMDb

Påsken är den ultimata högtiden att bara umgås med familjen – äta massor med god mat och samlas framför en riktigt bra film i soffan. Men att hitta en film som passar alla är inte det lättaste, och just därför har vi gjort jobbet åt dig. Här är nio favoriter som passar stora som små i påsk!

Skönheten och odjuret (2017)

En härligt påkostad remake av Disney-versionen från 1991 som handlar om smarta och självständiga Belle som blir tillfångatagen av ett skräckinjagande odjur i ett slott. Hon blir snabbt vän med slottets förtrollade personal och lär till slut också känna odjurets goda sidor.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

IMDb-betyg: 7,3
Åldersgräns: 7

Ronja Rövardotter (1984)

Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter är en klassiker som tål att ses om och om igen. Kultfilmen handlar om Ronja som växer upp i ett band med rövare i Mattisborgen som klyvs i två delar natten hon föds, och lär sig att ta hand om sig själv ute i skogen. Plötsligt får den andra sidan av Mattisborgen nya inneboende – rivalerna Borkas rövarband.

IMDb-betyg: 7,3
Åldersgräns: 7

Djungelboken (2016)

En nyinspelning av den animerade versionen från 1967, efter den klassiska sagan av Rudyard Kipling. Den föräldralösa pojken Mowgli växer upp i djungeln och uppfostras av vargar, björnar och en svart panter.

Annons

IMDb-betyg: 7,5
Åldersgräns: Barntillåten

Upp (2009)

Upp
handlar om 78-åriga och buttra Carl som med hjälp av tusentals ballonger ger sig ut på sitt livs sista resa. Av en slump får han en 8-årig, scout på halsen. En feelgoodfilm som passar alla åldrar! 

IMDb-betyg: 8,3
Åldersgräns: 7

Hachiko – en vän för livet (2009)

En tårdrypande och vacker film som sägs vara baserad på en sann historia. Hunden Hachiko möter varje dag och samma tid sin husse vid tågstationen, och husdjuret blir en ytterst älskad medlem i familjen. En dag återvänder inte husse, men Hachiko ger inte upp utan fortsätter att vänta.

Annons

IMDb-betyg: 8,1
Åldergräns: Barntillåten

Toy Story (1995)

Ytterligare en klassiker. När ingen ser lever barnet Andys leksaker ett hemligt liv, och Woody är sedan länge Andys favoritleksak. En dag får Andy Buzz Lightyear i födelsedagspresent – en leksak som är övertygad om att han är en rymdjägare. Woody är inte längre nummer ett, vilket han har svårt att acceptera.

IMDb-betyg: 8,3
Åldersgräns: 7

Harry Potter och de vises sten (2001) 

När Harry Potter fyller elva år får han reda på att han är den föräldralöse sonen till två mäktiga trollkarlar och att han har magiska krafter. En helt ny värld öppnar sig för Harry när han börjar på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom – och resten är, som ni vet, filmhistoria.

Annons

IMDb-betyg: 7,6
Åldersgräns: Barntillåten

Vaiana (2016)

Seglaren Vaiana ger sig ut i det forntida Oceanien i Söderhavet ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. Tillsammans med sin idol, den legendariske halvguden Maui, korsar de det öppna havet. 

IMDb-betyg: 7,6
Åldersgräns: Barntillåten

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

En kultrulle som handlar om pojken Elliott som blir vän med en utomjording, E.T., som har blivit strandsatt på jorden. Elliott hjälper utomjordingen att återvända hem, men försöker samtidigt gömma honom från vuxenvärlden.

IMDb-betyg: 7,9
Åldersgräns: Barntillåten

Läs också:

10 filmer på Netflix som passar hela familjen i påsk

10 podcasts att lyssna på i påsk

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons