Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Bolt Food ny app för take away-leveranser 

14 maj, 2020 
Av
sex and the city
Transporttjänsten Bolt tar upp fajten om de populära take away-leveranserna och lanserar Bolt Food. För att locka nya användare erbjuds gratis utkörning – direkt till din dörr.
Annons

Sedan tidigare finns en rad apptjänster för hemleverans av restaurangmat så som Uber Eats, Wolt och Foodora. Det smidiga sättet att beställa mat och få den utkörd till valfri adress är av förståeliga skäl extra populärt just nu. Och Bolt vill inte vara sämre. 

– Bolt har hundratusentals kunder i Sverige och matleveranser är något som efterfrågats av många under en längre tid, säger Nils Wijkmark, regionchef för norra Europa på Bolt.

Gratis utkörning med Bolt Food

Bolt Food levererar till en början endast innanför tullarna i Stockholm. I ett pressmeddelande berättar man att nya områden regelbundet kommer att läggas till.

Då det redan finns många etablerade tjänster av liknande slag vill Bolt sticka ut hakan och bjussa på leveransavgiften på beställningar som görs inom en radie på tre kilometer. Längre fram kommer avgiften att ligga på 39 kronor.

Också utbudet på restauranger kommer att växa. För närvarande finns kedjor som Taco Bar, Holy Greens och Hawaii Poké i appen.

Annons

Överraska någon med Uber Eats

Ett annat företag som presenterar en nyhet i samma genre är Uber Eats. Deras nya funktion Dela din leverans gör det nu möjligt att beställa mat till en valfri adress och skicka uppdateringar via sms. Det innebär att du kan beställa hämtmat till någon som inte har appen, och ändå låta personen få veta att den är på väg.

– I tider som dessa ville vi föra människor samman även om de kanske inte kan träffas fysiskt. Med Dela din leverans går det att överraska en vän som fyller år med en tårta till dörren eller skicka en matkasse till en isolerad släkting, säger Henrik Berglin, Sverigechef för Uber Eats.

Företagen har även funktionen Lämna vid dörren som gör det möjligt att ta emot maten utan att träffa den som levererar.

Bolt Food och Uber Eats finns för iPhone och Android, och hämtas hem till smartphonen i App Store och Google Play.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons