Ikea släpper höstnyheter med blommor och mönstermix

Ikea höst 2018

Skotskrutigt, blommönster och mustiga färger. I höst uppmanar Ikea oss att modigt mixa mönster i hemmet för att skapa en lekfull, personlig och mysig oas. Se bilderna på Ikeas oktobernyheterna här.
17 september, 2018

Hösten är i full gång och inredningsbutikerna är fyllda av säsongens nyheter och trender. Hos Ikea har det blivit dags för ytterligare ett släpp av inredningsnyheter, den här gången går de i ett helt annat stuk.

Oktobernyheterna hos Ikea går tvärtemot höstens stora trend som är en naturnära och harmonisk inredning och uppmuntrar istället till en explosion av mönster, excentriska detaljer och en eklektisk helhet i hemmet.

Se Ikeas höstnyheter här!

Inredningsinspirationen kommer från såväl modevärlden som från svunna tider. Hösten hos Ikea hyllar särskilt mönster som skapar en mysig känsla i hemmet.

Textilier som prydnadskuddar, lakan och möbelklädslar går i storblommiga mönster och mixas gärna med skotskrutiga lampskärmar och kuddar för en ombonad, varm känsla. Storfavoriten sammet är även ett självklart inslag bland textilierna.

Färgerna är långt ifrån de ljusa och naturnära stuket, istället satsar Ikea på mustiga toner, mörka träslag och djupa nyanser av rött, blått och grönt.

Bland nyheterna finns även extravaganta detaljer som blandas lekfullt i en eklektisk mix. Bland inredningsdetaljerna finns allt från ett papegojpar till runda tavlor med aristokratiska katter.

De blommiga mönstren syns även på garderobsdörrarna Flornes som passar Pax-garderober. De mörkgrå garderobsdörrarna kan vara ett alternativ för för den som vill ha ett permanent, men samtidigt något mer diskret blommigt inslag i hemmet.

För den som bara vill addera en liten dos av de romantiska blommorna i hemmet, så finns det även blommönster på mindre detaljer som servetter, underlägg och brickor.

Utöver textilierna och inredningsdetaljerna lanseras även andra bekvämligheter inför höstens och vinterns dagar i hemmet och på jobbet. Bland annat bjuder oktobermånad hos Ikea på en ny soffamilj, nya mattor, förvaring och en serie ergonomiska möbler till kontoret. Möbeljätten släpper även nya lampor samt uppladdningsbara ljuskällor som kan lysa även när strömmen gått.

Alla nyheter släpps i butik i oktober 2018.

Foto: Ikea

Läs mer:

Ikea släpper nya katalogen för 2019 – inspireras av 12 läckra favoriter

Ikea släpper fler höstnyheter – se ELLEs favoriter

Ikeas klassiker från 50- och 60-talet gör comeback