Björn Borg tar ställning mot Trumps mur – spelar match på gränsen

Björn Borg tar ställning mot Trumps mur – spelar match på gränsen

Björn Borg ger en känga till USA:s president genom att dunka upp en tennisplan på gränsen till Mexiko.
11 juli, 2017

Det svenska sport- och modemärket Björn Borg lanserar sin nya kollektion i Kungliga tennishallen under Stockholms modevecka 31 augusti. Men tennisen ligger inte på latsidan för det. I dagarna har man satt upp en bollplan på gränsen mellan Mexiko och USA som man kallar Borg Open – för att visa för jänkarna (och resten av världen) att man inte tror på deras dumma och tuffa gränser.

– Det är vårt sätt att visa att vi som sportmärke tror på en öppen värld där sport för samman människor. Vi på Björn Borg tror mer på att sätta upp tennisnät i stället för att bygga murar, säger Björn Borgs marknadschef Jonas Lindberg Nyvang.

Det är ganska lätt att se det som ett tydligt ställningstagande mot USA:s president Donald Trumps planer på att bygga en lång mur längs gränsen mot grannlandet i söder.

– Vi är inte politiska, men vi tror på jämlikhet och mångfald, fortsätter han.

Matchen mellan mexikanske Mariano Argote och amerikanen Peter Clemente spelades vid Tijuana River – alltså på gränsen mellan USA och Mexiko.

”I genomsnitt byter en tennisspelare planhalva 13 gånger under en match. I den här matchen tilläts inte spelarna att göra det på grund av landgränsen”, skriver Björn Borg i ett pressmeddelande.

Se klippet från matchen här

https://www.youtube.com/watch?v=xG8KDpUbZvo&feature=youtu.be