Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

Micael Bindefeld: Här är mina bästa festtips

15 okt, 2015 
AvLisa Arnell
I kväll har Fest hos Bindefeld premiär på Kanal 5, vi ringde upp festfixarnas superman och bad honom dela med sig av sina bästa festtips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I Fest hos Bindefeld får vi möta en av landets bästa och mest anlitade festfixare, Micael Bindefeld, som bjuder in utvalda gäster till sitt sommarparadis i skärgården. Som bisittare har han två av sina bästa vänner, Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam och under programseriens gång kommer de att gästas av bland andra Izabella Scorupco, Victoria Silvstedt, Lena PH och Marie Serneholt.

Vi ringde upp Micael och bad honom dela med sig av sina bästa festtips, är det någon som har koll på det så är det han.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vilket är ditt bästa tips för en trevlig kväll när man bjuder hem folk till sig själv?

– Det är i princip samma sätt att tänka oavsett om man anordnar en fest för 8–10 personer eller 80–100 personer, nämligen hur man blandar gästerna. Det finns inget som är lika viktigt som gästmixen. Du kan bjuda på den dyraste hummern, den finaste champagnen och den elegantaste gåslevern – och det kan ändå bli den tråkigaste festen någonsin. Man ska bjuda spretigt! I Sverige bjuder vi nästan alltid lika gamla personer, med liknande politiska åsikter, som tjänar lika mycket och som har ungefär samma intressen. Man ska välja personer som till ytan inte är lika alls: till mitt första program har jag bjudit in en före detta statsminister (Fredrik Reinfeldt), en Hollywoodstjärna (Izabella Scorupco) och Sveriges mest fantastiska sångerska (Sarah Dawn Finer), ingen av dem hade träffats tidigare. Man ska våga som värd eller värdinna och ta ut svängarna.

Annons

Vad bjuder du alltid på när du har gäster?

– Alltid eleganta bubblor. Det behöver inte vara en dyr champagne, det kan vara en trevlig cava också. Man ska också bjuda gästerna på något att samlas kring, gärna hemgjorda små snacks. Maten får gärna vara underfundig, med fördel hemlagad, lite konstig mat är bra, bjud på saker med glimten i ögat. Mat är ett samtalsämne, om ingen på festen känner varandra sedan innan så öppnar maten upp för samtal. Mat som måste delas, eller som man måste sträcka sig efter är bra, då måste gästerna prata med varandra.

Om några månader är det dags för ELLE-galan igen – en riktigt superfest. Vad tycker du är det härligaste/bästa med den festen?

– Den unika gästmixen. Det finns ingen tillställning genom åren som lyckats samla så många vackra, intressanta och spännande människor på en och samma fest. Ihop med den fantastiska maten, Grand Hôtels lyxiga festlokaler och alla sponsorer så blir det en oerhört påkostat och exklusivt. Och så får gästerna med sig Årets goodiebag, med stort Å. Vilken fest!

Läs mer:

Alla fest– och mingelbilder från ELLE–galan!

Mojitochips – en hel förfest i en och samma påse

Annons