Beyoncé anklagas för att ha snott idén till gravidbilderna

Ryktet säger att Beyoncé har snott idén till utförandet av gravidbilderna av artisten M.I.A, men vad är egentligen hönan – och vad är ägget?
03 februari, 2017

Bilden på en gravid Beyoncé med slöja bland rosor i sann renässansstil tog internet med storm, och den slog snabbt alla like-rekord på Instagram. Men nu har rykten om att bildidén är stulen börjat florera.

Artisten M.I.A har nämligen släppt bilder från sin kommande musikvideo till låten Powa, och bilderna har onekligen vissa likheter. På M.I.A’s bilder ligger artisten på ett bilflak som är dekorerat med färgglada blommor, och över huvudet har hon en rosa slöja.

503 Service Unavailable

Men vad kom först: hönan eller ägget? Queen Bey släppte sina gravidbilder dagen innan M.I.A släppte sina teaser-bilder. Och enligt Dailybar ingår bilen i Beyoncés bilder i en konstinstallation som hennes fotograf, Awol Erizku, gjorde för tio månader sedan.

Foto: Beyonce.com

Foto: Beyonce.com

Men om det nu är så att Beyoncé har snott idén från M.I.A så kanske det inte skulle vara första gången. M.I.A har nämligen tidigare kritiserat Beyoncé för att ha kopierat delar av hennes låtar. I just det här fallet – med bilen, blommorna och slöjan – har dock ingen av artisterna kommenterat vem som ska ha stulit från vem.

Foto: Ur M.I.A's kommande musikvideo Powa

Foto: Ur M.I.A’s kommande musikvideo Powa

Och kanske är det faktiskt så att ingen har stulit bilderna. De kanske helt enkelt har inspirerats av samma utställning som fotografen Awol Erizku gjorde för tio månader sedan. Hur det kommer sig att bägge bär slöja är dock fortfarande oklart.

Mer om Beyoncé-bilderna från ELLE:

Frågetecknen efter Beyoncés gravidbesked

Hemliga detaljerna på Beyoncés gravidbilder

Här är alla bilderna från Beyoncés gravidplåtning