Beyoncé anklagas för att ha snott idén till gravidbilderna

03 feb, 2017 
AvSofia Börjesson
Ryktet säger att Beyoncé har snott idén till utförandet av gravidbilderna av artisten M.I.A, men vad är egentligen hönan – och vad är ägget?
Annons

Bilden på en gravid Beyoncé med slöja bland rosor i sann renässansstil tog internet med storm, och den slog snabbt alla like-rekord på Instagram. Men nu har rykten om att bildidén är stulen börjat florera.

Artisten M.I.A har nämligen släppt bilder från sin kommande musikvideo till låten Powa, och bilderna har onekligen vissa likheter. På M.I.A’s bilder ligger artisten på ett bilflak som är dekorerat med färgglada blommor, och över huvudet har hon en rosa slöja.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Men vad kom först: hönan eller ägget? Queen Bey släppte sina gravidbilder dagen innan M.I.A släppte sina teaser-bilder. Och enligt Dailybar ingår bilen i Beyoncés bilder i en konstinstallation som hennes fotograf, Awol Erizku, gjorde för tio månader sedan.

Foto: Beyonce.com
Foto: Beyonce.com

Men om det nu är så att Beyoncé har snott idén från M.I.A så kanske det inte skulle vara första gången. M.I.A har nämligen tidigare kritiserat Beyoncé för att ha kopierat delar av hennes låtar. I just det här fallet – med bilen, blommorna och slöjan – har dock ingen av artisterna kommenterat vem som ska ha stulit från vem.

Foto: Ur M.I.A's kommande musikvideo Powa
Foto: Ur M.I.A’s kommande musikvideo Powa

Och kanske är det faktiskt så att ingen har stulit bilderna. De kanske helt enkelt har inspirerats av samma utställning som fotografen Awol Erizku gjorde för tio månader sedan. Hur det kommer sig att bägge bär slöja är dock fortfarande oklart.

Annons

Mer om Beyoncé-bilderna från ELLE:

Annons