Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

7 tecken på att du använt Tinder alldeles för länge

03 feb, 2017 
AvJoel Linde
Det är dags att inse, kompis. Tinder är inte bra för dig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Dejtingappen Tinder firar snart fem år. Många användare har redan hittat kärleken, andra har tröttnat och slutat. Men så finns det dem som varit med nästan sedan begynnelsen av detta parallella universum. De som kan varje trick i boken och som utvecklat en separat persona för när de sjunker ner i den avgrundsdjupa Tindervärlden.

Om du har tagit dig så här långt så vet du förmodligen att det är dig vi pratar om.

LÄS OCKSÅ: TINDER SLÄPPER EFTERLÄNGTAD FUNKTION – NU KAN DU DEJTA I GRUPPR

1. Du sätter gränser för dig själv

Det är lika bra att erkänna det: Swajpandet har blivit din drog. När du väl börjat går det liksom inte att sluta, för vem vet vem som döljer sig bakom nästa bild, och nästa och nästa… Du är i krig mot ditt bättre vetande som säger åt dig att ”nu får du swipea tio till sen räcker det!”. Äh okej, tio till… Okej nu, TIO till, sen!

2. Du maxar avståndet

Du börjar med att söka i närområdet, men ditt frenetiska swajpande har snart finkammat både din egen och grannkommunen – fortfarande inget. Jo, visst får du matchningar, men du söker någon annan. Någon som skriver först och helt rätt saker vid rätt tidpunkt, och såna växer inte på träd, åtminstone inte i din trädgård. Så du ökar sökradien, men när någon som bor nio mil bort börjar skriva inser du att det kanske inte heller är rätt väg att gå.

Annons

3. Du åldersdiskriminerar inte

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Det finns någonstans en målbild att du ska träffa någon i en viss ålder, plus minus några år från din egen. Efter några år i trogen tjänst har du inte råd att vara så kräsen längre. 18-45 år är ändå ett rimligt spann, dessutom är ålder bara en siffra…

LÄS OCKSÅ: TINDERDEJTING – HUR FUNKAR DET EGENTLIGEN?

4. Du har slutat prata med folk på krogen

När du väl upptäckte urkraften i en app som sammanför dig med härliga människor helt utan att behöva riskera att göra bort dig i ett tafatt raggningsförsök inför andra människor försvann mycket av incitamentet med att gå ut på krogen. Och när du väl går ut blir du sällan långvarig – det finns alltid någon matchning som väntar.

5. Du har slutat med vanligt hyfs

När du började använda Tinder hanterade du människorna där på samma sätt som du hanterade andra. Du visade dem respekt, svarade när någon tilltalade dig och det hände till och med att du skrev godnatt. Sånt trams sysslar du inte längre med. När du tröttnat på någon slutar du helt enkelt att svara tills personen ljudlöst försvinner i periferin.

6. Du fattar dig kort

Till en början skrev du kärnfulla meddelanden. Du tänkte att du ville verka intressant och genuin, visa vem du är. Nu vet du bättre. Meddelanden hålls korta och oengagerade och artighetsfraser är helt eliminerade. Ju kortare desto bättre. Skriv egentligen helst ingenting, det är nästan mest intressant.

7. Inget av det här gäller dig

En sann missbrukare erkänner inte sitt missbruk.

LÄS OCKSÅ: 20 TECKEN PÅ ATT DU ÄR EN TINDERMISSBRUKARE

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons