Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Bästa ställena för somrig medelhavskänsla i Stockholm

20 maj, 2020 
AvNina Nyström
Ställen som skapar medelhavskänsla Stockholm
Vi listar tio pärlor som ger känslan av att du sitter på en piazza i Italien, en loungig bar i Franrike eller en solig gränd i någon av de andra länderna runt Medelhavet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar. Vi guidar dig till din bästa hemester. Semester på hemmaplan är både snällt mot plånboken och miljön. Upptäck Sveriges oslagbara natur och unika resmål med oss.

Huvudstaden bjuder på ett digert utbud av restauranger, caféer och barer som erbjuder både riktigt bra medelhavsmat och trevlig, genomarbetad atmosfär. Självklart är de alla bra nedslag för lite medelhavskänsla. Men det finns även andra härliga platser för dig som vill drömma dig bort lite extra.

Här är 10 pärlor som ger en känsla av sydliga breddgrader – fast i Stockholm.

Orangeriet och Trattorian

Orangeriet och Trattorian

Restaurang Trattorian på Kungsholmen bjuder på en sann italiensk upplevelse i både mat och inredning. Efter en limoncello och tiramisu går du bara vägg i vägg och njuter av välgjorda drinkar i mysig atmosfär med utsikt över vattnet eller den stora öppna brasan.

Annons

Läs mer här

Bergianska Trädgården

Bergianska

Bergianska trädgården i Solna erbjuder korta besök i hela världen, året om. På sommaren står Italienska terassen för prunkande grönska från Medelhavet och vacker utsikt över vattnet, medan Medelhavshallen bjuder på landskap av citronträd, vinstockar, fikon och apelsiner oavsett årstid. Efteråt fikar du i Gamla Orangeriet.

Läs mer här

Eataly

Eataly

Italiensk foodcourt och saluhall med flera olika restauranger, mitt i Stureplansmyllret. Strosa runt och köp italienska råvaror eller slå dig ner mer ett glas prosecco och en god pasta. Avsluta med en gelato. Håller också matlagningskurser för att lära dig laga klassiska italienska rätter.

Annons

Läs mer här

Josefinas

Josefinas

På numera klassiska uteserveringen Josefinas på Djurgården får du en rejäl dos av loungig medelhavskänsla. Luta dig tillbaka i en fåtölj under palmerna och blicka ut över havet medan du njuter av en somrig drink.

Läs mer här

Ellery Beach House

Ellery Beach House

I augusti öppnar storsatsningen Ellery Beach House på Lidingö. På den härliga uteserveringen kommer du att få en rejäl dos medelhavsvibbbar och på restaurang Palmers är det just Medelhavet som är i fokus.

Annons

Läs mer här

Hallwyllska

Hallwylskas innergård

Innergården på Hallwyllska museet är en oas mitt i stan. Sippa på något kallt och hugg i på en Moules Frites bland grågröna olivträd, snirkliga cafémöbler och en arkitektur som definitivt för tankarna till en liten piazza på sydligare breddgrader.

Mr French

Mr French

Den stora, loungiga uteserveringen vid vattnet bjuder på både prunkande, tropisk grönska, mysbelysning och ja, fransk mat.

Annons

Läs mer här

Selma City Spa

Selma City Spa har både takpool, loungehäng och en grönskande rooftop garden. Kanske inte hundra procent just medelhavskänsla, men definitivt skön semestervibe och vacker utsikt över Stockholms takåsar.

Läs mer här

Millesgårdens skulpturpark

Millesgården

Millesgården är ett perfekt utflyktsmål för att vandra runt en dag och insupa de magiskt vackra, blomstrande omgivningarna. Framför allt den nedre terassen andas Medelhav, då den är skapad med den italienska piazzan som förebild.

Läs mer här

Annons

Medelhavsmuseet

Medelhavsmuseet

Så klart. Tyvärr har museet just nu stängt på grund av coronapandemin, men man kan fortfarande ta del av utbudet virtuellt. Förhoppningsvis öppnar de centralt belägna lokalerna igen så fort läget stabiliserats.

Läs mer här

Foto: Respektive ställe samt startbild: Orangeriet Sara Danielsson och Ellery Beach House pressbilder.

LÄS MER:

Superguide till sommar i Stockholm – ställen att ha koll på

Maxa semesterkänslan på Sveriges bästa beachhotell

Semester i Sverige? Här är 17 pärlor att uppleva i sommar

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons