Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Årets bästa tv-serier 2021 att bingekolla enligt IMDb

17 dec, 2021 
AvNina Nyström
Mare of Easttown
Poppa popcornen, hämta mysbrallorna och ta plats i soffan. IMDb har släppt listan över 2021 års topprankade tv-serier – perfekt inför julledigheten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verklighetenBrand logo
Familjen Bridgerton – skådespelarna i serien vs verkligheten

Nuförtiden kan det vara svårt att hänga med i svängarna på alla serier det snackas om som man ”absolut” inte får missa. Men – det kan å andra sidan göra att du har en hel massa sköna serier att kolla ikapp under mellandagarna.

IMDb:s topplista 2021

IMDb har ett system där tv-serier vars sida besöks ofta stiger i rankingen, då de anses vara särskilt populära. Nu har sajten sammanställt listan över de tio tv-serier som fått högst ranking av användarna totalt sett under 2021.

Annons

De flesta är nya för året, men inte alla. Däremot har de av olika anledningar dragit extra uppmärksamhet till sig i år.

Kolla in listan nedan och få tips på vad du ska bänka dig framför asap!

1. WandaVision (2021)

Wandavision

Handlingen utspelar sig i Marvel Cinematic Universe, tre veckor efter att filmen Avengers: Endgame utspelade sig. Wanda Maximoff och Vision lever ett idylliskt förortsliv i staden Westview och försöker dölja sina krafter.

Betyg på IMDb: 8,0

Annons

Sänds på: DisneyPlus

2. Loki (2021)

Loki

Ännu en spinoff efter Avengers, där superskurken Loke står i centrum. Loke tas till den mystiska Time Variance Authority-organisationen efter att ha stulit Tesseract och reser genom tiden för att förändra mänsklighetens historia med hjälp av den.

Betyg på IMDb: 8,3

Sänds på: DisneyPlus

3. Squid game (2021)

Squid Game

Koreanska Squid Game blev, utan tvekan, årets mest omtalade serie och också Netflix mest streamade serie någonsin. En berättelse om människor som misslyckas i livet av olika skäl, men plötsligt får en mystisk inbjudan att delta i ett överlevnadsspel för att vinna tio miljoner amerikanska dollar.

Annons

Betyg på IMDb: 8,0

Sänds på: Netflix

4. The Falcon and the Winter Soldier (2021)

THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER

Avengers har onekligen tagit fasta på toppen av den här listan. The Falcon and the Winter Soldier handlar om Sam Wilson som nu samarbetar med Bucky Barnes i ett världsomspännande äventyr där de kämpar mot den anarkistiska gruppen Flag-Smashers.

Betyg på IMDb: 7,3

Sänds på: DisneyPlus

5. Bridgerton (2020)

Bridgerton

Serieåret började starkt med den här serien som hade premiär i mellandagarna 2020 och blev vinterns stora snackis. Bridgerton utspelar sig i en överklassmiljö i London på 1810-talet och är ett kostymdrama med en modern twist – och starka kärlekshistorier. Men så är den också producerad av Shonda Rhimes.

Annons

Betyg på IMDb: 7,3

Sänds på: Netflix

6. The Walking Dead (2010)

The Walking Dead

I över 10 år har zombieapokalypsen pågått i The Walking Dead. 2021 sändes sista säsongen vilket bidrog till en ny hype.

Betyg på IMDb: 8,2

Sänds på: DisneyPlus, Viaplay, HBO

7. Mare of Easttown (2021)

Mare of Easttown

Kate Winslet spelar en kriminalinspektör i en småstad i Pennsylvania. Medan hon utreder ett mord faller hennes liv samman och det lilla samhällets mörka sida visar sig.

Annons

Betyg på IMDb: 8,5

Sänds på: HBO

8. Shadow and Bone (2021)

Shadow and Bone

Fantasyserie om den föräldralösa kartritaren Alina Starkov, som drabbas av ett mörkt hot när hon släpper lös en enorm kraft som ändrar ödet för hennes krigshärjade värld, inspirerad av 1800-talets Ryssland.

Betyg på IMDb: 7,7

Sänds på: Netflix

9. Cobra Kai (2018)

Cobra Kai

Dramakomedi baserad på filmerna om Karate Kid. Långt efter turneringen som förändrade deras liv återuppstår rivaliteten mellan de forna motståndarna Johnny och Daniel.

Annons

Betyg på IMDb: 8,6

Sänds på: Netflix

10. Lucifer (2016)

Lucifer

Lucifer Morningstar är uttråkad av att vara Helvetets härskare, och överger sin tron för att flytta till jorden och Los Angeles, där han får tillbaka sin livslust av att hjälpa Los Angeles-polisen att straffa brottslingar.

Betyg på IMDb: 8,1

Sänds på: Netflix

Fler serietips från 2021

Andra serietips från året är Tunna blå linjen, Alla utom vi, Kastanjemannen, Maid, Thunder in my heart, Young Royals, Snabba cash, Sex/Life, Knutby, Den osannolika mördaren, Threesome, Deg – bland många andra.

Källa: Businesswire

Foto: Netflix/Disney Plus/HBO

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons