Artikeln innehåller reklamlänkar

De 14 bästa festlokalerna att hyra i Göteborg

10 feb, 2023 
AvVilma Nordell
festlokal göteborg
Letar du efter den perfekta lokalen att hyra i Göteborg för ditt bröllop, din födelsedagsfest eller ett härligt företagsevent? Nedan har vi samlat 14 perfekta lokaler, där det finns catering eller där du själv kan ta med dig egen mat och alkohol, inom de olika prisklasserna. Vilken blir din favorit?
Annons

MÄr du på jakt efter den perfekta lokalen att hyra för ditt bröllop, födelsedagsfest eller firmafest i Göteborg? Nedan har vi samlat stadens 14 bästa lokalen som både är billiga, mellanpris och riktiga lyxvarianter för dig som vill fira storslaget. Läs mer om de olika lokalerna, vart de ligger, vilket pris det kostar samt vilka som är belägna mitt i stadskärnan och de som är belägna intill skärgården, med gångavstånd till Eriksberg eller Avenyn.

Psst! Vill du hyra festlokal i Stockholm eller kanske en bröllopslokal? ELLE har samlats bra tips här.

14 bra festlokaler att Hyra i göteborg 2023

ELLE har tagit fram de bästa festlokalerna att hyra om du befinner dig i Göteborg. Vissa av lokalerna erbjuder mat och dryck, i vissa fall kan du också ta med dig egen mat.

 • Stor festlokal i Göteborg, Röda sten konsthall
 • Lokal att ha fest på, Mercado Mexico
 • Festvåning i Göteborg, GTS Festvåning
 • Festlokal för bröllop i Göteborg, Villa Belparc AB / E74
 • Mindre festlokal i Göteborg, Wine Mechanics
 • Festlokal på båt, M/S Göteborg
 • Festlokal nära vattnet, Stora Orangeriet
 • Festlokal på Tredje Långgatan, Auktionsverket Kulturarena
 • Eventlokal i Göteborg, Lindholmen Konferenslokal
 • Festlokal dit du får ta med egen mat , Partypaddan
 • Hyra resturang i Göteborg, Restaurang Wijkanders
 • Fest i fabrikslokal, Brewhouse Arena
 • Lokal vid vattnet, The Pier
 • Abonnera restuarang i Göteborg, Trädgår'n

Vad kostar det att hyra festlokal?

Priserna för att hyra en lokal en heldag eller kväll varierar en hel del beroende på lokalen, plats, hur mycket personal som behövs och vilka tjänster som ingår. Många av lokalerna som vi har listat nedan är flexibla och sätter ihop paketpriser beroende på önskemål.

Annons
De bästa festlokalerna att hyra i Göteborg!
De bästa festlokalerna att hyra i Göteborg!

De bästa lokalerna du kan hyra i Göteborg

De festligaste lokalerna perfekta för bröllop, födelsedagsfester och event för jobbet. Där det finns möjlighet för catering, bar, personal och i vissa fall att själv ta med egen mat och dryck.

1. Röda Sten Konsthall

Den här festlokalen tar plats i utställningssalen Katadralen som har en unik prägel. Den har en en takhöjd på hela på 11 meter, rymmer stora sällskap och ligger dessutom ett stenkast från vattnet. Med andra ord är den perfekt för allt från bröllopet, stora födelsedagsfester och jobbfester.

Annons

Kapacitet: Stående: 250 Sittande: 220
Adress: Röda Sten 1, 414 51 Göteborg
Egen mat och dryck: Nej

lokal att hyra för födelsedag eller jobbfest i Göteborg Röda Sten Konsthall
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen.

2. Mercado Mexico

Bland snyggt designad inredning sitter ni avskilt på övervåningen och det finns sittplatser för cirka 60 personer. De ligger centralt på Södra Vägen 18 i Göteborg. De kan skräddarsy efter behov om ni till exempel vill äta middag eller ha tequila- och mezcalprovning. En uppskattad aktivitet är deras Margaritakurs som de kombinerar med en Tequilaprovning och middag. Eget ljudsystem och projektor för konferensen, videon eller bildspelet.

Annons

Kapacitet: Stående: 60 Sittande: 60
Adress: Södra Vägen 18, Göteborg

eventlokal Mercado Mexico att hyra till fest i Göteborg
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

3. GTS Festvåning

Erik Dahlbergsgatans GTS Festvåning ligger mitt i Göteborg i en unik sekelskiftesvåning med en vacker matsal. Till matsalen hör även två lounger och ett bibliotek där gästerna kopplar av eller minglar före och efter den goda måltiden. De ordnar alla typer av festarrangemang såsom bröllop, firmafester och födelsedagskalas där maten kan bestämmas av er själva eller komponeras ihop av deras kockar. Festvåningen tar upp till 90 gäster där det finns tillgång för dans, musik och kringarrangemang om så önskas.

Annons

Kapacitet: Stående: 100 Sittande: 90
Adress: Erik Dahlbergsgatan 9, Göteborg

festvåning GTS att hyra i centrala Göreborg
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

4. Villa Belparc AB / E74

Konferens- och festrum E74 är ett 74 kvm stort rum för upp till 70 personer med vacker utsikt över Stora Dammens fontän. Lokalen är lämpligt för mindre bröllop, fest eller konferens där det finns en mindre bar och ett dansgolv tillgängligt. Här finns rum för mindre slutna fester men också större rum med tillgång till dansgolv och bar för er som vill fira stort. Under sommaren finns det möjlighet till utomhusarrangemang för att fira kärleken under stjärnorna i Slottskogens bästa läge.

Annons

Kapacitet: Stående: 70 Sittande: 80
Adress: A O Elliots väg 10, Göteborg

villa belparc att hyra som eventlokal i centrala Göteborg
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

5. Auktionsverket Kulturarena

I det gamla Auktionsverket från 1892 på Tredje Långgatan hittar du Auktionsverket Kulturarena. De erbjuder en unik eventarena med allt från varianter av konferenser, möten, middagar och fester helt utefter era önskemål. De fixar allt från lyxiga bankettmiddagar till storslagna fester. Här sätter endast fantasin gränserna och allt är möjligt från tidig morgon till sen kväll.

Annons

Kapacitet: Stående: 600 Sittande: 240
Adress: Tredje Långgatan 9

auktionsverket Kulturarena att hyra som eventlokal i Göteborg
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

6. Lindholmen Konferenslokal

En festlokal på 450 kvadratmeter som är perfekt för större evenemang så som banketter och företagsevent. Hit kan du inte ta med egen mat och dryck, däremot finns det att tillgå via lokalen. Dessutom finns tillgång till superb teknik som till exempel projektorer. Lokalen rymmer ett stort antal människor, hela 600 stycken i biosittning.
Kapacitet: Stående: 1000 Sittande: 600
Adress: Lindholmspiren 5, 417 56 Göteborg

Annons
Lindholmens konferenslokal i Göteborg för större evenemang
Klicka på bilden för att läsa mer om lokalen.

7. Trädgår'n / Restaurang

De planerar bland annat årligen stora galor, banketter och företagsarrangemang där vi med glädje finns med i hela planerings- och uppbyggnadsfasen av ditt arrangemang. Restaurangen är den perfekta lokalen för mingel, lunch, middag eller varför inte hyra den till er nästa konferens eller företagsfest. Med fönster från golv till tak är den ljus och inbjudande med vy över den vackra uteserveringen och Trädgårdsföreningen. Hyran regleras beroende på evenemang.

Annons

Kapacitet: Stående: 349 Sittande: 120
Adress: Nya Allén 11, Göteborg

trädgårn resturang att boka som evenemangslokal i Göteborg
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

8. Restaurang Wijkanders

Restaurang Wijkanders är ett café, lunch, bistro, vinbar & festvåning mitt i Chalmers Vasa område. Med populära bröllopspaket startar på 890 kr per person. Restaurangen öppnade 2016 och är ett efterlängtat och välkommet tillskott i festvåningsvärlden.

Kapacitet: Stående: 250 Sittande: 150
Adress: Vera Sandbergs allé 5b, Göteborg

Annons
resturang wijkanders att boka som lokal för evenemang i Göteborg
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

9. Wine Mechanics

De erbjuder spektakulära lokaler i Slakthuset i Gamlestaden för höstens viktigaste möten, middagar och kundevents. Upp till 30 personer kan sitta i deras takloft och konferera, vilket gör den till en perfekt mindre lokal att hyra. All nödvändig teknik på plats, fika bakar de själva och kaffet rostas i Gamlestaden. Bonus - utsikt över deras vineri och möjlighet till vinprovning med deras egna viner!

Kapacitet: Stående: 30 Sittande: 30
Adress: Lilla Waterloogatan 15, Göteborg

Annons
WINE MECHANICS
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

10. Partypaddan

Partypaddan har plats för upp till 65 gäster. Deras mest bekväma Paddanbåt med lounge sittning och cafébord. Ombord på Partypaddan finns guideanläggning som på de övriga Paddorna. Det finns även möjlighet att koppla in sin telefon/MP3 spelare och lyssna på musik om man vill ha något annat än guidning. När du bokar en egen paddanbåt ingår det guidning och våra guider talar svenska, engelska och tyska. Som slutet sällskap får man ha med sig egen mat och dryck ombord på Paddan.

Kapacitet: Sittande: 65
Adress: Kungsportsplatsen, Göteborg

Annons
Boka partypaddan göteborg
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

11. The C

Om du letar efter att hyra en eventlokal som ligger centralt i Göteborg är den nya festlokalen The C ett perfekt alternativ. Förutom att det är nära till diverse kommunikationer ingår ett flertal faciliteter såsom personal, städning, möbler samt ljud- och ljusutrustning i hyran. Dessutom får du hjälp med att organisera och planera ditt event!

The C eventlokal belägen i centrala Göteborg att hyra
Klicka på bilden för att se fler bilder och läsa mer om lokalen.

Kapacitet: 500 personer stående, och 250 sittande.
Adress: Packhusplatsen 7, 411 13 Göteborg

Annons

12. M/S Göteborg

M/S Göteborg är ett vackert fartyg som nu går i trafik i Göteborgs skärgård både på reguljära kryssningar som vid specialarrangerade turer. Ombord finns en rymlig matsal med en atmosfär från sekelskiftet, en trappa upp finns en lounge och ett härligt soldäck.M/S Göteborg passar väl till både a la carte servering, bufféservering och mingelarrangemang. Hyr den vackra skärgårdsbåten för en kväll och upplev den exklusiva känslan av en "egen" båt. De hjälper till att arrangera bröllop, företagsfest, middagskryssningar eller transport ombord.

Kapacitet: Stående: 220 Sittande: 100
Adress: Pusterviksgatan 13, Göteborg

M/S Göteborg boka
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

13. Stora Orangeriet

Intill vatten, rörelse och stad hittar ni en tegelbyggnad i industriell stil och i byggnaden gömmer sig en vacker eventlokal med stort ljusinsläpp, mäktiga pelare och ändlösa möjligheter. Lokalen är stor och ytan är anpassningsbar både i storlek och avgränsning, oavsett om ni letar efter en lokal för firmafesten, barnkalaset, 40-års kalaset eller konferensen så har ni hittat rätt!

Annons

Kapacitet: Stående: 100 Sittande: 100
Adress: Sockerbruket 22, Göteborg

Boka stora orangeriet göteborg
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!

14. River Restaurant On The Pier - The Pier

Deras 600 kvm erbjuder många möjligheter att skapa sitt eget drömbröllop, festlokal eller firmafest. De erbjuder inspirationsbuffé av olika slag & man kan välja att ha traditionell sittning eller fest helt i mingelstil. Mat, dryck, planering & personal sköts av River så samma höga kvalitet kan garanteras. Beläget längst ut på Dockpiren i Göteborgs hamninlopp och med utsikten över Älvsborgsbron.

Annons

Kapacitet: Stående: 500 Sittande: 250
Adress: Dockepiren, Göteborg

Boka river restaurang on the pier
Klicka på bilden för att komma direkt till lokalen!
Goda höstdrinkar: Sparkling apple pieBrand logo
Goda höstdrinkar: Sparkling apple pie
Annons
Annons