Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Nu kommer världens första Barbiedocka med hijab

15 nov, 2017 
AvSofia Börjesson
Barbie släpper ny docka med hijab, föreställande den amerikanska atleten Ibtihaj Muhammad. "Ibtihaj är en inspirationskälla för oändligt många flickor som aldrig har känt sig representerade förut", säger Barbies vice vd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu släpper Barbie en ny docka som föreställer den olympiska fäktaren Ibtihaj Muhammad. Hon var den första amerikanska idrottskvinnan satt bära hijab under ett OS, och förra året kammade hon hem ett brons.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Barbiedockan bär Muhammads fäktningsdräkt och hon har själv varit involverad i designen. Bland annat var hon noga med att benen skulle bli tillräckligt stora, eftersom det var på grund av hennes starka ben som hon tog sig så långt i OS.

Annons
Foto: IBL

Barbies vice vd säger följande i ett uttalande:

”Ibtihaj är en inspirationskälla för oändligt många flickor som aldrig har känt sig representerade förut. Och genom att hedra hennes berättelse hoppas vi att dockan kan påminna dem om att de kan bli, eller göra, vad de vill.”

Dockan är en del i Barbies kollektion Sheroes. Andra framstående kvinnor som har avbildats i kollektionen är Gabby Douglas (gymnast), Ava DuVernay (regissör), Ashley Graham (modell), Misty Copeland (balettdansös) och Trisha Yearwood (countrymusiker).

Foto IBL

Annons