Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Barack Obamas tårfyllda hyllning till Michelle: "Du gjorde vår nation stolt"

11 jan, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Barack Obama har nu hållit sitt allra sista tal. Och under avskedet i natt var presidenten märkbart rörd när han tackade hustrun Michelle för hennes stöd.
Annons

Drygt 20 000 supportrar mötte Barack Obama i hemstaden Chicago under natten till onsdagen, svensk tid, för ett känslosamt farväl.

Talet inleddes med ett tack till det amerikanska folket:

– Jag har lärt mig av er varje dag. Det är ni som har gjort mig till en bättre president och en bättre man.

Under det nära timslånga talet berörde Obama bland annat utsattheten för olika minoritetsgrupper i USA, vikten av att behålla Obamacare, men också hotet mot det amerikanska samhället om dess folk inte kämpar för sin demokrati.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– Så fort vi tar den för given hotas vår demokrati. Vår konstitution är en fantastisk och vacker gåva, men den är egentligen bara en bit papper. Den har ingen mening i sig själv, det är vi människor som ger den betydelse.

När USA:s 44:e president slutligen tackade sin fru för stödet under de åtta åren i Vita huset blev det tydligt att han hade svårt att hålla känslorna tillbaka.

– Michelle, de senaste 25 åren har du inte bara varit min hustru och mor till mina barn, utan också min bästa vän.

– Du tog en roll som du inte bett om och du gjorde det med värdighet, stil och humor. Du har gjort mig stolt och du gjorde vår nation stolt.

Såklart avslutades talet med de välkända orden från Obamas valkampanj 2008:

– Yes we can. Yes we did. Yes we can.

Här kan du se Barack Obamas sista tal i sin helhet.

Annons