Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Alla vinälskares dröm: 11 spa där du kan bada i vin

27 aug, 2021 
AvNina Nyström
Aire New York, pool och vinspa
Kan det bli mer dekadent än att bada i vin? De här spaupplevelserna världen över hamnar definitivt på vår bucketlist!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Se 10 av de vanligaste termerna inom vin som är bra att kunnaBrand logo
TV: Se 10 av de vanligaste termerna inom vin som är bra att kunna

Bada i gigantiska badtunnor som är fyllda med vin... Det låter ju som en dröm? Och det är det ju också – men den kan bli sann. Här listar vi 11 av de olika spaanläggningar i värden som erbjuder vinspa (varav några är samma kedja, men i olika städer).

Adler Thermae Spa & Relax resort, Toscana, Italien

ADLER THERMAE SPA & RELAX RESORT, TOSCANA, ITALIEN

Var annars ska man bada i vin än i Italien? Adler Thermae spa & relax resort är en otrolig helhetsupplevelse för både kropp och själ. Den lyxiga vingården erbjuder förutom ett flertal pooler, bastus och spabehandlingar med och utan vin även vinprovningar parade med god italiensk mat. Och inte minst, fantastiska omgivningar.

Annons

Aire Ancient Baths i New York, London, Köpenhamn, Chicago och Spanien

Aire New York, pool och vinspa

Kontrasterna mellan Manhattans stressiga puls gör tanken på att sjunka ner i ett lyxigt bad fyllt av vin ännu mer lockande. Den fantastiska miljön i en gammal textilfabrik är så mycket N.Y man kan tänka sig, men de privata grottorna där vinbadet äger rum tar dig raka vägen till gamla romarriket. Det 30 minuter långa doppet avslutas med en kroppsmassage med druvkärnolja och du kan välja mellan att bada själv eller ihop med din partner.

Annons

Ännu bättre? 2020 öppnade man en filial i Köpenhamn – i den gamla Carlsbergfabriken. I Spanien har man dessutom hela fyra anläggningar. Läs mer om dem alla på hemsidan.

Yunessun Spa Resort, Hakone, Japan

par i stor pool med vin

Yunessun finns det gigantiska badtunnor som är fyllda med vin där gäster kan svalka sig i drycken samtidigt som en butler serverar vin i glas. Inte nog med det – den här temaparken (som också har en massa vattenrutschkanor, vattenfall, grottor och annat) bjuder även på badtunnor fyllda med kaffe, sake och grönt te.

Annons

Les Sources de Caudalie, Bordeaux, Frankrike

Vingård och badtunna, Les Sources de Caudalie

Lyxiga Les Sources de Caudalie är pionjärer inom vinspaandet och de vi har att tacka för trenden. Här har man arbetat med vinoterapi sedan 1999. På det femstjärniga hotellet insprängt i Bordeauxs vindistrikt kan gästerna njuta av inte bara vinbad. Här finns även en restaurang med en stjärna i Guide Michelin, och så kan man såklart vandra mellan vinrankorna eller bara hänge sig totalt åt den lyxiga spaupplevelsen. Den smakfulla inredningen andas både gammal klassisk fransk stil, kolonialstil OCH skandinavisk hygge.

Annons

Finns det några fördelar med att bada i vin?

Att vin är fullt av antioxidanter vet vi, och när du dricker dem kan du dra nytta av deras hälsofördelar. Samtidigt har druvkärnolja hyllats för sina hudvårdande egenskaper, och sägs öka hudens elasticitet och verka åtstramande. Det har också en lugnande, återfuktande och utjämnande effekt.

Men om man badar i det då?

Som du kanske förstår så är det ju inte ett helt badkar fyllt med koncentrerat rödtjut du kryper ner i. Vanligt badvatten blandas med pressrester från vintillverkning, oljor och och ja, en skvätt vin. Dessutom består många behandlingar av en kombination av bad och massage med druvkärnolja. Visst finns det vetenskapligt bevisade effekter i produkterna, men det är nog tveksamt om du kommer märka någon skillnad på din hud efter en behandling.

Däremot kommer du säkert känna sig både avslappnad och harmonisk efter en stunds badande och ett glas vin eller två – och det är ju härligt!

Annons

Visst kostar det en rejäl slant att besöka de här drömmiga spaanläggningarna. Men – något måsta man ju ha att skriva upp på sin bucket-list?

Foto: Respektive vinspa. Toppbild: Aire

TV: Se 5 spahotell i Europa som du måste besökaBrand logo
TV: Se 5 spahotell i Europa som du måste besöka

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons