Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Ashton Kutchers känslosamma tal om sex- och människohandel av barn

16 feb, 2017 
AvJoel Linde
Ett otroligt hemskt men beundransvärt framförande av Kutcher!
Annons

Ashton Kutcher är mest känd som skådespelare men han är också entreprenör och ledamot i Thorn, ett företag som utvecklar mjukvara som används för att spåra försvunna barn som fallit offer för sexhandel.

Under onsdagen talade Ashton Kutcher om företaget och produkten inför den amerikanska senaten för att berätta om allt hemskt han sett och känner till och hur han kan hjälpa till att stoppa det.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

”Rätten att söka lycka är fråntagen så många. Den våldtas, den misshandlas, den tas genom våld och bedrägeri för den tillfälliga glädjen för någon annan,” säger han i sitt känslosamma tal.

Han byter sedan tonläge och skämtar om hur internettrollen förmodligen kommer börja hoppa på honom nu och säga att bör hålla sig till sitt jobb – till vilket han har ett oerhört starkt svar på tal.

”Mitt jobb är som ledamot och medgrundare till Thorn. Vi bygger mjukvara för att bekämpa människohandel och sexuell exploatering av barn. Mitt andra jobb är som pappa till två. En tvåmånader och en tvååring. Och som en del i det jobbet, som jag tar väldigt seriöst, menar jag att det är min skyldighet att försvara deras rätt att söka lyckan och att försäkra oss om att vårt samhälle och vår regering också försvarar den.”

Annons

Ashton Kutcher är gift med skådespelerskan Mila Kunis och tillsammans har de två barn. Sonen Dimitri Portwood Kutcher som är två månader gammal och tvååriga dottern Wyatt Isabelle Kutcher.

Här kan du se en liten del av hans tal:

Annons