Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

11 tecken - Är du känslomässigt otrogen mot din partner?

02 jun, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Du älskar din partner och kan inte tänka dig att leva med någon annan. Men så finns det också en speciell person som du inte kan sluta tänka på. Kanske en kollega, en gammal vän eller ett ex. Du skulle aldrig vara fysiskt otrogen mot din partner, men har du tänkt på att det finns något som kallas känslomässigt otrogen?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det kan vara svårt att veta var gränsen går. Men stämmer flera av dessa 11 punkter in på dig kan det vara klokt att fundera över vad du håller på med just nu.

1. Du smsar med någon i hemlighet

När en viss person smsar dig flyttar du dig instinktivt ifrån din partner så att hen inte ska kunna läsa vad som står. Det är en sak att vilja ha lite privatliv men om du hela tiden flyttar dig, vänder ryggen till och ser till att din partner inte kan se vad du skriver är det ett varningstecken.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Du glömmer bort tiden när du pratar med den personen

Plötsligt kommer du på dig själv med att sitta och chatta med den här personen i 20 minuter på arbetstid och när du umgås med din partner märker du inte att hen har suttit tyst i 10 minuter medan du har svarat på sms från den andra personen.

3. Du vill umgås med den här personen 

Det spelar ingen roll att du knappt kan hålla ögonen öppna. Om personen frågar om ni ska ses över en aw är du där på några minuter. Så fort din partner jobbar sent ser du till att hitta på något med den andra personen.

Annons

4. Du bjuder aldrig in din partner till att umgås med den andra personen

Och gör du det känns det alltid som att tiden skulle vara mer meningsfull om det bara var ni, utan din partner. Det är alltid bra att ha egentid i ett förhållande men om du blir ångestfylld av att båda parterna ska umgås är det antingen ett tecken av att du inte kan ta med dem någonstans – eller att du inte vill att din partner ska vara med när du umgås med den andra personen. Oavsett vad så är båda anledningarna en varningsflagga.

5. Du jämför din partner med den personen och ibland märker du inte ens att du gör det

Du lägger märke till små, subjektiva nackdelar hos din partner (som att hen är blyg omkring nya människor och ibland bär jeans du inte tycker om) och blir fixerad vid hur den andra personen är en otrolig konversationsstartare och alltid har snygga chinos. Det är inte schysst att låta någon annan person vara någon form av måttstock för hur lyckad din partner är.

Annons

6. Du berättar saker för den andra personen som du inte berättar för din partner

Den andra personen får lära känna en sida av sig som din partner inte får. Frågan är varför du inte vill berätta om dessa historier för din partner?

7. Du har undrat vid flera tillfällen vad som hade hänt om ni båda var singlar

Ibland kan dina tankar börja vandra iväg och du funderar över vad som skulle kunna ha hänt om ni båda var singlar och den andra personen skulle vara intresserad av dig. Även om du inte tänker på det hela tiden kan du definitivt dagdrömma om en passionerad kyss en sen natt. Och över tiden florerar dessa dagdrömmar allt oftare.

8. Du gör dig i ordning länge innan ni ses

Visst, alla vill vara deras bästa jag när de går ut. Men om du står framför spegeln och fixar håret, bättrar på sminket och byter kläder flera gånger innan du ska träffa den personen (och inte gör det när du ska träffa din partner) är det verkligen en varningsflagga. Det är ett tecken på att du tycker det spelar roll om den personen tycker du är attraktiv eller inte och frågan du bör ställa dig är varför?

Annons

9. Du pratar ofta om den personen med din partner

Det kan röra sig om en rolig anekdot eller att du kritiserar personens nya flirt, oavsett vad så hör din partner den andra personens namn en hel del. Och absolut, din partner kanske inte reflekterar över hur ofta du pratar om den andra personen – men det är ett tecken på att hen ständigt är i dina tankar.

10. Ni satt lite för nära varandra en gång och det fick dina tankar att gå igång

Den där gången när ni båda satt i baren och era knän snuddade vid varandra gjorde att du inte kunde sluta tänka på det under de nästkommande 15 minuterna. Du märker att du analyserar hur långa era kramar är, hur ofta ni har ögonkontakt, om hens ben är riktade mot dig eller inte… Det är en ständig undran om hen stöter på dig eller inte. Och ärligt talat funderar du över om du kanske uppskattar det snarare än finner det irriterande.

11. När du läste orden ”den personen” hade du någon speciell i åtanke

Annons

Om så är fallet är det bra att undersöka möjligheten att du eventuellt har känslor för någon annan än din partner. I så fall bör du fundera över vad du ska göra hädanefter. Alternativ ett är att distansera dig från den här personen under tiden som du funderar över om det går att fixa din nuvarande relation. Alternativ två är att göra slut med din partner eftersom du troligtvis inte är lycklig i den relationen längre och den andra personen bara fyller ett tomrum. Om dessa punkter stämmer in på dig är det dags att fatta ett beslut för det är inte schysst att jonglera med två olika människor utan att de vet om det. Var modig och välj ett alternativ.

Läs mer:

Experten: Därför behöver otrohet inte vara slutet på relationen

Högkänslig? Så hanterar du konflikter i relationen

Test: Hur påverkas dina relationer av din uppväxt?

Annons