Äntligen! Nu utökar Ikea sitt veganska utbud

Nu lanserar IKEA vegenska alternativ.

Snart kan du som äter växtbaserat välja bland fler veganska alternativ på Ikea. Möbelvaruhuset vill nämligen erbjuda mer hållbara och hälsosamma alternativ för deras kunder. The Veggie hot dog är bara en av de nya satsningarna.
23 juni, 2018

Hungrig mitt i möbel-handeln? Snart kan du välja bland tre nya veganska alternativ på Ikea. Nu vill nämligen möbelvaruhuset satsa mer hållbara och hälsosamma alternativ för deras kunder.

The veggie hot dog

Den vegetariska korven kom till Ikea i Malmö redan i februari men i sommar är det dags för övriga världen att få sätta tänderna i den. Korven består av grönkål, röda linser och morötter. Den serveras i ett bröd och är toppad av rödkål, knaperstekt lök och senap.

Vegansk mjukglass

När det kommer till den veganska glassen får vi däremot ta det lite kallt. Ikea tror nämligen den veganvänliga glassen inte blir klar förrän till sommaren 2019. I dagsläget testas dock en fruktbaserad version i Portugal.

Vegansk kaviar

En dold skatt. Något som har gömt sig i sortimententet är den veganska kaviaren med namnet ”Sjörapport” eller ”Tångpärlor”. Kaviarerna är härledda från kelptång, en brunalg, som har skördats från havsbotten och sedan  gjorts till glittrande pärlor med en ny smak av hav och sälta.

Källa: Vegan Food UK & Vegan Food and Living

Läs mer:

Älskar du veganska godsaker? Då är det här Instakontot något för dig

Max lanserar helt vegansk shake – då släpps den!

Nu öppnar en HELT vegansk glassbar i Stockholm