Anonymous har hackat IS – sprider gaykärlek i deras namn

En hacker som är anknuten till nätverket Anonymous har infiltrerat IS sociala medier och spridit homosexuell kärlek – av en väldigt fin anledning.
15 maj, 2017

Hackernätverket Anonymous har flera gånger förklarat att de tänker göra sitt yttersta för att försvåra och förstöra för terrorsekten IS.

De har till exempel stängt ned tusentals Twitterkonton som sekten använder för att sprida propaganda och rekrytera nya terrorister. Men de har också infiltrerat IS sociala medier för att sprida kärlek – homosexuell kärlek. För andra gången.

Även om det kanske framstår som ett barnsligt sätt att retas med fundamentalistiska extremister så har hackern bakom namnet ”WachulaGhost” förklarat vad han egentligen ville med attacken.

”Jag gjorde det för liven i Orlando. Daesh (IS) har spridit och prisat attacken, så jag tänkte att jag skulle försvara dem som har förlorats. Att ta oskyldiga liv kommer inte tolereras”, sa han i en intervju med Newsweek.

Attacken han refererar till skedde den 12 juni 2016 i Orlando och den krävde 49 personers liv.

Efter att ha tagit över fler än 250 konton kan”WachulaGhost” konstatera att det är väldigt enkelt, ”tack vare deras väldigt begränsade tekniska förmåga”, och att han kommer fortsätta trots otaligas dödshot.