Annas Pepparkakor 2018 – här är årets smak!

Annas pepparkakor 2018 knäck

För femte året i rad lanserar Annas Pepparkakor en tillfällig julsmak i begränsad upplaga. Årets smak är inspirerad av vårt mest älskade julgodis.
26 september, 2018

Tidigare år har Annas Pepparkakor lanserat pepparkakor i smakerna lingon, vinteräpple, polka och lakrits. Årets smak har tagits fram med hjälp av konsumenterna.

Annas Knäck Limited Edition

Årets smak har en härligt mjuk ton av kola som tillsammans med pepparkakans klassiska karaktär skapar en perfekt söt och lite kryddig smak.

– När vi började planera för årets smak utgick vi från en omröstning i våra sociala medier om vilken smak konsumenterna var mest nyfikna på. Med vinnaren som inspiration skapade vi därefter en smak som vi verkligen tror på – knäck är en riktig julklassiker väl värd namnet Annas julsmak 2018, säger Caroline Tejler, marknadschef på Annas.

Annas Knäck Limited Edition finns att köpa från slutet av september och kostar ca 13:90 kr för 150 g.

I samband med lanseringen har matstylisten Agnes Gällhagen från Cashew Kitchen tagit fram ett smarrigt recept med årets smak:

Agnes knäckiga affogato med pepparkaka & salt chokladsås

Agnes knäckiga affogato med pepparkaka & salt chokladsås.

Agnes knäckiga affogato med pepparkaka & salt chokladsås.

Agnes knäckiga affogato med pepparkaka & salt chokladsås – recept:

6 personer

Gör så här:

6 rejäla skopor vaniljglass

100 g mörk choklad med smak av havssalt

2 tsk kokosolja

12 msk bryggkaffe eller 6 stycken enkla espresso

ca 18 Annas Pepparkakor Knäck

Gör så här:

Förbered genom att brygga kaffet och ställa fram 6 st små glas. Smält även chokladen över vattenbad, tillsammans med 2 tsk kokosolja för en något rinnigare konsistens.

Lägg en rejäl skopa vaniljglass i respektive glas. Ringla över den smälta chokladen, efter tycke. Häll sedan i 2 msk bryggkaffe eller en espresso i varje glas. Toppa med 2–3 krossade pepparkakor per glas. Servera genast, då glassen snabbt smälter.

Tips! Om du serverar efterrätten till många kan du förbereda genom att skopa upp glasskulorna på en bakplåtspapperklädd bricka och förvara i frysen, så är det bara att peta ner i glasen sedan. Då håller sig glassen kall och fast längre.

Läs mer:

Äntligen glöggdags! Blossa 2018 – så smakar årets glögg

Grattis lakritsälskare! Nu finns pepparkakor med lakritssmak

7 fantastiska pepparkakshus som tar julbaket till en ny nivå