Artikeln innehåller reklamlänkar

Anja Pärson och Filippa Rådin i designsamarbete med Ellos

Anja och Filippa har designat två kollektioner för Ellos.

Efter en period av planering och produktion kan Ellos nu presentera årets fest- och julkampanj, frontad av Anja Pärson och Filippa Rådin, som tillsammans med designteamet på Ellos har tagit fram två kollektioner för både vuxna och barn.
11 oktober, 2018

Anja Pärson och Filippa Rådin är ett utav Sveriges mest kända par och stora förebilder inom HBTQ. Nu är de aktuella i Ellos julkampanj för 2018 – parets hittills största gemensamma projekt som dessutom involverat hela familjen. Anja och Filippa har varit delaktiga i hela designprocessen tillsammans med designteamet på Ellos och de har fått stor inblick i produktionen, från skapande av moodboards till de första proverna av plaggen. Enligt båda två har detta inneburit ett stort steg tillsammans som familj där även barnen varit involverade. De har fått ta del av skisser och pratat mycket om arbetet med kollektionen hemma vid köksbordet.

– Vi båda är uppvuxna med Ellos och har följt Ellos fantastiska resa och deras utveckling under de senaste åren, vi kände därför en stor nyfikenhet inför förfrågan. Ett spännande projekt där vi som familj skulle delta kändes lockande. Ellos har något för alla, oavsett storlek. Det känns extra viktigt för oss vilket även har legat till grund till att ta fram plagg som ska passa olika kroppsformer, säger Anja och Filippa.

Kollektionerna innehåller både partykläder och myskläder

Kampanjen skildrar julfirandet hemma hos familjen Pärson/Rådin och består av två kollektioner – en partykollektion och sleep wear-kollektion. Partykollektionen som innehåller plagg för både vuxna och barn, passar för julens alla festligheter och präglas av material som sammet och chiffong, med spetsdetaljer och paljetter. Färgskalan domineras av svart och grönt, med inslag av silver och guld. Sleep wear-kollektionen består av mysiga plagg, perfekta för hemmadagar under julledigheten.

– Anja & Filippa är två fantastiska kvinnliga förebilder som inspirerar oss och representerar den kvinnliga styrkan som Ellos identifierar sig med. Vi är väldigt stolta över vårt designsamarbete och vi ser fram emot att dela både party- och sleep wear-kollektionen med våra kunder, säger Marina Davarinou, VD på Ellos.

De två kollektionerna lanseras den 24 oktober (party) respektive 28 november (sleep wear) på ellos.se. Damplaggen finns i storlek 34-52 och barnplaggen finns i storlek 86/92-158/164.

Anja Pärson och Filippa Rådin har designat två kollektioner för Ellos.

Anja Pärson och Filippa Rådin har designat två kollektioner för Ellos.

Festkollektionen utmärks av material som chiffong, spets och paljetter.

Festkollektionen utmärks av material som chiffong, spets och paljetter.

Party-kollektionen innehåller plagg för både vuxna och barn.

Party-kollektionen innehåller plagg för både vuxna och barn.

Foto: Ellos

Läs mer:

Anja Pärson och Filippa Rådin: ”Vi vill inspirera”