Amy Schumer kallar stjärnorna vansinniga – här är anledningen

Amy Schumer kallar stjärnorna vansinniga – här är anledningen

Flera kända kvinnor har nyligen sagt i intervjuer att de inte identifierar sig som feminister. Nu förklarar Amy Schumer varför hon tycker det är vansinne.
26 september, 2016

Både Sarah Jessica Parker och Kim Kardashian har nyligen sagt att de inte är feminister. Något som kan tyckas lite märkligt i dagen samhälle, men uppenbarligen har människor fortfarande väldigt olika syn på vad feminism är.

När Kim Kardashian förklarade varför hon inte såg sig själv som feminist motiverade hon det bland annat med att hon inte är den typ av tjej som behöver gå runt och visa bröstvårtorna, och därför ville hon inte identifiera sig som feminist. Sarah Jessica Parker sa att hon tror på jämställdhet men att hon inte anser att det är så mycket som behöver åtgärdas att hon anser att hon behöver kalla sig feminist.

Men nyligen gick den hyllade komikern Amy Schumer ut i en intervju på BBC Newsnight och förklarade vad hon tycker om människor som inte vill kalla sig feminister.

– Jag tror att alla som inte är feminister är vansinniga. Jag tror att de inte förstår vad feminism betyder, säger hon och fortsätter.

– Det betyder bara jämställdhet för kvinnor. Men jag tror att ordet har helt olika betydelse för olika människor. Om någon säger till mig: ”Du är väl inte feminist?”… (Svarar jag) självklart är jag det. Självklart vill jag ha lika rättigheter för kvinnor… Feminism handlar bara om att kvinnor ska ha social, politisk och ekonomisk jämställdhet, säger hon.

Och svårare än så är det inte.

Amy Schumer uppträdde nyligen i Stockholm när en man i publiken ropade åt henne att ”visa pattarna”. Se hennes underbara svar på tal här!

LÄS OCKSÅ:

Greg Poehler: Feminism är ett av de viktigaste orden som finns

Kim Kardashian om varför hon inte (!) är feminist

Därför är vi feminister – 13 kända kvinnor berättar