Amelia Widell: 10 enkla sätt att vårpimpa lägenheten

02 juni, 2015

Vi på ELLE vill självklart alltid vara din riddare i nöden när våren kommer tillbaka och garderoben behöver uppdateras! Vi ger er alltid de senaste trenderna och förslag på de bästa köpen. Men, det är ju inte bara garderoben som behöver väckas till liv – din bostad då? Så klart (smarta som vi är), har vi tagit in en expert för att täcka upp detta område.  Amelia Widell – inredningsproffset och bloggaren som startade livsstilssajten Lovely Life – är till er tjänst! Vi bad henne att dela med sig av sina smartaste tips för att göra bostaden redo för sommaren.

För mer inspiration och tips – läs hennes blogg här!

1. BYT TEXTILIER!

Det enklaste sättet att förändra känslan i ett hem är att byta ut textilierna! Satsa på lite ljusare kuddar i soffan för att snabbt få en somrig känsla i ditt hem!

AmeliaWidell-1

2. VÄXTER!

Gröna växter mår ju som allra bäst just nu när solen tittar fram så det är ett ypperligt tillfälle att addera några nya godingar till din samling eller kanske ta några skott från de du redan har och plantera om. Det är något visst med att se något man tar hand om växa upp!

3. KLÄDKONST!

Låt dina sommarklänningar hänga framme! Nu är det dags att ta fram dina finaste sommarklänningar ur garderoben och låt dem hänga framme som sommardekoration.

AmeliaWidell-3

4. RENSA!

Gör en vårutrensning! Bästa sättet att få en nytändning i hemmet är att göra en liten utrensning.

5. SNITTBLOMMOR!

Det finns inget som slår yviga ängsbuketter och just nu finns de allra vackraste blommorna i affärerna. Glöm inte att ställa en liten blomma på nattduksbordet också…

AmeliaWidell-5

6. BÄDDA RENT!

Bädda med ljusa lakan eller varför inte till och med småblommiga!

7. BLÅTT ÄR FLOTT!

Tänk aqua! Det finns väl inget så vårigt som havets färger! Tänk aqua när du tar in nya detaljer och satsa på färger som blått, grönt och turkost! Kanske till och med lite gult…

8. ENKEL DEKOR!

Att skapa en vårkänsla hemma behöver inte innebära att du ska göra om hela hemmet! En härlig skål med färska bär eller citroner kan räcka!

9. UTNYTTJA BALKONGEN! 

Om du har en balkong är det ju dags att göra den sommarfin! Överdriv med plantor och sätt upp en lampslinga så är du klar! Några vackra kakelplattor är perfekta att ha som krukunderlägg!

AmeliaWidell-9

10ÖPPNA UPP!

Sist men inte minst, låt fönstrena stå öppna för ultimat vårkänsla!