Amber Heard i stark kampanj om kvinnomisshandel som alla borde se: "Du är inte ensam"

Amber Heard i stark kampanj om kvinnomisshandel som alla borde se: "Du är inte ensam"

"Du är inte ensam och vi kan ändra det här". Det är Amber Heards meddelande till alla utsatta i en ny film mot våld i nära relationer.
28 november, 2016

Tidigare i år anklagade Amber Heard sin exmake Johnny Depp för misshandel och paret gick igenom en omskriven skilsmässa. I samband med skilsmässan fick skådespelerskan 7 miljoner dollar som hon valde att skänka till en välgörenhetsorganisation som arbetar mot våld i nära relationer.

Nu fortsätter Amber Heard sin kamp mot våld i nära relationer genom att medverka i en film för organisationen Girlgaze.

”Hur händer det här mig? Jag är stark, jag är smart, jag är inte ett offer”, säger hon i början av filmen och fortsätter. ”Det är mycket skam förknippat med etiketten offer.”

Hon tar upp problematiken kring våld i nära relationer – att det ofta handlar om någon som man älskar som utövar våld.

”Det händer så många kvinnor. När det händer i ditt hem bakom stängda dörrar med någon som du älskar så är det inte lika okomplicerat. Om en främling gjorde det här skulle det vara enkelt”.

AmberHeard1

Foto: Girlgaze

I filmen pratar Amber Heard om det hon själv gått igenom och hon konstaterar att hennes liv skulle sett annorlunda ut, om det inte varit för hennes vänners stöd.

”Som en kvinna som har gått igenom det här i offentligheten har jag en unik möjlighet att påminna andra kvinnor att inte behöver vara så här. Du måste inte göra det ensam. Du är inte ensam och vi kan ändra det här, säger hon och är märkbart berörd”.

Amber Heard poängterar även att sättet människor och medier pratar om våld i nära relationer måste ändras för att fler kvinnor ska kunna ta sig ur våldsamma relationer.

”Vi måste ta ansvar för hur vi pratar om det här. Det enda sättet att få människor att känna sig bekväma att komma fram, höja rösten, stå upp för sig själva, det är om vi ändrar systemet som håller dem tysta”.

Slutligen riktar hon ett meddelande och sitt stöd till alla andra utsatta.

”Berätta. Höj din röst. Din röst är stark och tillsammans som kvinnor som står axel mot axel kan vi inte, och kommer vi inte, att acceptera tystnad längre”.

Se den viktiga filmen med Amber Heard nedan.

https://www.youtube.com/watch?v=BwqAP9mICR0

LÄS OCKSÅ:

Johnny Depp lämnas efter 15 månader – Amber Heard ansöker om skilsmässa

Johnny Depp säger förlåt till Australien i veckans konstigaste klipp

J.K. Rowling hyllar Johnny Depp – trots anklagelserna om misshandel