Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Amanda Schulman på sjukhus med punkterad lunga

08 dec, 2017 
AvELLE -redaktionen
Veckans avsnitt av ”Fredagspodden” fick spelas in på ett nytt ställe. Detta efter att Amanda Schulman råkat ut för en olycka, och tvingats till sjukhus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Medieprofilen Amanda Schulman, 37, är för de flesta kanske mest känd genom podcasten Fredagspodden som hon har tillsammans med systern Hannah Widell, 42. Där delar hon ofta med sig av sina hypokondriska tankar. Men nu har Schulman blivit sjuk på riktigt – vilket gjorde att veckans podd fick spelas in från en sjukhussäng.

”Här ligger jag med en punkterad lunga. Och mellan morfin och dränageingrepp kom Hannah med små poddmaskiner så vi lyckades få ut ett avsnitt även denna vecka” skriver hon intill en bild på sig själv, som hon lagt upp på Instagram.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Berättar i Fredagspodden

I Fredagspodden berättar Amanda Schulman om hur hon under ett naprapatbesök erbjudits akupunktur. Amanda som från början gått dit på grund av smärta i bröstryggen, tackade ja till även denna behandling.

Annons

En av nålarna träffade lungan och punkterade den. Efter ett tag började hon få andningssvårigheter och drabbades av smärta över bröstkorgen, vilket fick henne att åka in till akuten på S:t Görans sjukhus i Stockholm.

– De röntgar mina lungor och då har jag alltså fått en punktering på lungan – av en akupunkturnål. Det är helt sinnessjukt, säger hon i podcasten.

I och med punkteringen kom det in luft i lungsäcken som omger lungan, vilket gör att lungan kan falla ihop. Amanda Schulman behövde därför behandlas genom ett dränage, då en plastslang fördes in i lungsäcken genom bröstkorgen.

– Det har jag gjort i dag, det var inte kul kan jag säga, säger hon.

Hela avsnittet av podden finns att höra här.

Läs också:

Så utökar Hannah och Amanda sitt livsstilsuniversum – inspireras av sönerna

Nu lägger Hannah och Amanda ner Fredagspodden

Amanda Schulmans starka och viktiga ord om krisen: ”Har egentligen inga ord som kan beskriva min vrede”

Foto: IBL, Instagram

 

Annons