Älskar du mode och framtid? Då ska du besöka Stockholm Fashion Tech Talks i veckan

Älskar du mode och framtid? Då ska du besöka Stockholm Fashion Tech Talks i veckan

I veckan går evenemanget Stockholm fashion tech talks av stapeln för första gången. Bland talarna finns Cristina Stenbeck.
05 juni, 2017

Stockholm Fashion Tech Talks beskrivs som ”en heldag med föreläsningar och paneldiskussioner om innovation i gränslandet mellan mode och teknik. Här samlas världens främsta visionärer inom området – företagsledare, forskare och designers – för att utforska och debattera hur den tekniska utvecklingen förändrar modeindustrin och kläderna vi bär”.

LÄS OCKSÅ: BABBA CANALES OM MODE, HÅLLBARHET OCH FRAMTID

Den snabba tekniska utvecklingen håller på att omforma den globala modebranschen. Gränser mellan mode-och teknikföretag luckras upp. Nya material, nya affärsmodeller och nya funktioner i kläder växer fram. Stockholm Fashion Tech Talks belyser det spirande innovationsområdet Fashion Tech och undersöker hur den accelererande utvecklingen – inom exempelvis bärbar teknik, materialinnovation, digitaliserad produktion, big data och artificiell intelligens – förändrar och förbättrar upplevelsen av att skapa, titta på, shoppa och bära mode. Som en röd tråd genom konferensen löper frågan om hur teknisk innovation bidrar till en mer hållbar framtid. Stockholm Fashion Tech Talks vill också stärka Sveriges position som innovationsland och Stockholm som en av världens mest kreativa städer.

LÄS OCKSÅ: SVERIGES MODEPROFILER GÅR SAMMAN FÖR NK-GALAN

– Vi lever i en tid som definieras av snabb teknisk utveckling. Nya innovationer håller på att transformera de flesta branscher och påverkar våra liv i grunden. Under Stockholm Fashion Tech Talks kommer vi att dyka ner i några av de mest spännande utvecklingsområdena som just nu formar modets och modebranschens framtid, säger curatorn och medgrundaren Linda Leopold.

Närings-och innovationsminister Mikael Damberg inviger dagen med att tala om vikten av innovation, Cristina Stenbeck medverkar sedan i en frågestund, där det bland annat talas om hur den tekniska utvecklingen påverkar modeindustrin.

Evenemanget är öppet för allmänheten och hålls på Fotografiska i Stockholm. Biljetter hittar du här!

Foto IBL