Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Heta (!) serien Threesome är höstens relationssnackis – skådisarna om intima scenerna

27 aug, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Siri och David i sängen
Hur förödande kan en trekant egentligen vara för relationen? Om just det handlar Viaplays nya originalserie Threesome. Vi tog ett snack med huvudrollsinnehavarna Matilda Källström och Simon Lööf.
Annons

I åtta avsnitt får vi följa paret Siri och David, ett ungt svenskt par bosatta i London. De har varit tillsammans i sju år och deras kärlek är självklar, stark och oslagbar. Men under en blöt utekväll träffar de Camille, en fransk konststudent, och på en efterfest uppstår en flörtig lek där gränserna successivt upplöses.

Där och då känns det spännande och fullständigt oproblematiskt, och ingen av dom anar vidden av konsekvenserna det ska komma att innebära. Relationen mellan David och Siri börjar sakta men säkert krackelera, samtidigt som de båda två gör sitt yttersta för att hålla den intakt. Känslorna pulserar genom rutan.

– Jag ville skapa en serie som är fysiskt och emotionellt utmanande, och där våra huvudkaraktärers kontext och känslomässiga resa känns aktuell, relevant och fullständigt relaterbar för publiken, säger regissören och manusförfattaren Lisa Linnertorp.

För både Matilda Källström och Simon Lööf är det deras första stora huvudroller.

Annons

Vi haffade de nya stjärnskotten för en pratstund om karriären, som plötsligt exploderat – och de intima scenerna.

Vem är skådespelerskan Matilda Källström?

Matilda Källström om karriären, kärleken och de intima scenerna i ThreesomeBrand logo
Matilda Källström om karriären, kärleken och de intima scenerna i Threesome

Hur kommer det sig att du blev skådespelare?

– Jag har alltid vetat att jag ville göra något kreativt. Jag hade ganska svårt att koncentrera mig i skolan när det inte fanns kreativa utlopp. Så jag läste musikal i gymnasiet, och efter det sökte jag teaterskola. Det har alltid känts väldigt rätt.

"Det var läskigt att iscensätta lust och kåthet"

Hur var det att spela in så intima scener?

– När jag fick rollen tyckte jag att det var väldigt läskigt. Men produktionen, regissören Lisa, och mina motskådespelare har varit väldigt stöttande och vi har ju repat extremt mycket och pratat jättemycket kring de här generna eftersom det är en sådan vital del i serien. Så när vi väl stod där på set var det liksom inte konstigheter. Alla hade sådan respekt för varandra.

Annons

– Det är klart att det var läskigt att visa sig själv på det där sättet – att iscensätta lust och kåthet. Men att göra det var aldrig ett problem – alla var så himla grymma!

Matilda Källström om pojkvännen Oskar Larings reaktion på heta sexscenerna

Privat är Matilda tillsammans med Oskar Laring, som gjorde succé i rollen som Uno i Vår tid är nu 2019. Paret träffades på Calle Flygares teaterskola och har varit tillsammans i fem år. Hur reagerade han på de intima scenerna?

– Han har varit helt otrolig verkligen! Jag var rädd i början att han skulle tycka det var svårt. Men eftersom han själv är skådespelare så förstår han processen och att det är någonting man måste göra och det inte är på riktigt. Han lärde känna Simon tidigt och han har alltid funnits där för mig för att prata om det och bolla med. Han har också sett alla avsnitten och han är så stolt över mig! Han har varit en superklippa, verkligen.

Vem är Simon Lööf? Hockeyspelare, modell och skådis

Simon Lööf om rollen i serien ThreesomeBrand logo
Simon Lööf om rollen i serien Threesome

Simon Lööf, 25, har å sin sida tidigare haft en karriär inom hockeyn. Han bodde och spelade i USA i flera år, men efter en axelskada tappade han sugen och flyttade hem till Stockholm igen. Skådespeleriet hade hela tiden funnits där i bakhuvudet, och han började ta skådespelarkurser. Han har sedan dess synts i Eagles, säsong 2.

Annons

Känner du igen dig i din roll i serien?

– Ja, det gör jag. Man kan dra paralleller med mina tidigare relationer, definitivt. Det gjorde det lättare för att man har varit med om det och kunde sätta sig in i det.

Kolla in trailern för Threesome här!

Threesome har premiär på Viaplay söndagen den 29 augusti.

Foto: TT

Annons