Allt du behöver veta om fine line-tatueringar – enligt experterna

Allt du behöver veta om fine line-tatueringar enligt experterna

Med flera miljoner visningar på TikTok och kändisar som Cara Delevingne och Hailey Bieber med allt fler, är fine line-tatueringar en trend som är svår att missa. Men, som med alla tatueringar, är de permanenta och därför kan det vara bra att veta mer innan du bokar din nästa studiotid!
02 januari, 2023
Video: Här är kändisarna som har tatuerat in sina stjärntecken
1:06

Efter reklamen: Video: Här är kändisarna som har tatuerat in sina stjärntecken

(1:06)

Slå på ljud

Till skillnad från många andra mode- och skönhetstrender som du kan prova, är tatueringar en helt annat typ av trend. Visst, det kanske tar lite tid för din korta gardinlugg att växa tillbaka och håret kanske slits av blekningen, men permanent bläck kommer att sitta kvar för alltid. Därför är det viktigt att veta exakt vad du ger dig in på innan du tatuerar dig.

Fine line-tatueringar har minst sagt blivit populära och något vi sett både bland kändisar och på sociala medier. Hailey Bieber och Kendall Jenner är exempel på stjärnor som har dem – och på TikTok har klipp om trenden i skrivande stund nått över 150 miljoner visningar.

I en intervju med Instyle bekräftar den internationella tatueringsstudion Iron & ink, att tatueringar med tunna linjer är den största trenden just nu.

Men innan du bokar din nästa tatueringstid är här ett par saker som kan vara bra att veta om fine line-tatueringar – samt tips på hur du, enligt experterna, får dem att hålla sig snygga längre!

Svenska influencers med vackra tatueringar att inspireras av

Vad är en fine line-tatuering?

Kort sagt är det en tatuering med väldigt tunna linjer som blir mer subtil och nätt. Dessutom är tatueringar med tunna linjer ofta mjukare i skuggningen, och kan vara aningen känsligare än andra typer av tatueringar. För att skapa en tunn linje används antingen en enda nål eller en kombination av små nålar.

Vilka är fördelarna med fine line-tatueringar?

Det finns flera fördelar med fine line-tatueringar. De är mer diskreta än andra tatueringar och man har möjlighet att göra små och detaljerade motiv. Det i kombination med en ökad acceptans av tatueringar kan vara anledningen till att denna stil har vuxit i popularitet. Plus, att de tunna linjerna är en nybörjarvänlig variant om det är din allra första.

Rihanna välkänd för sina snygga tatueringar.

Rihanna har fler tatueringar, en del är traditionella men sångerskan har en fine line-tatuering vid nyckelbenet.

När det kommer till smärtfaktorn, även om tatueringar aldrig kommer att vara helt smärtfria, gör de tunna linjerna mindre ont eftersom tatueraren använder små nålar. Men det krävs att tillägga att placeringen i högsta grad kan påverka detta, för att inte tala om konstnärens skicklighetsnivå.

Vilka är riskerna med fine line-tatueringar?

Hailey Bieber med tatueringar på handen och halsen.

Hailey Bieber verkar skaffa allt fler tatueringar, hon har bland annat några på handen och halsen.

Du har sannolikt sett bilder av tatueringar med tunna linjer och vi är alla fascinerad av konstnärskapet och skickligheten som krävs för att göra dem. Men detta innebär även att de är svårare att utföra än många traditionella tatueringar, och mindre förlåtande när det gäller misstag.

För att resultatet ska bli perfekt behöver konstnären se till att linjerna är raka och att de konstant har samma djup. Det finns lite utrymme för misstag, minsta lilla missöde kommer att märkas.

Även eftervården är extremt viktigt. Små skav kan orsaka att bläcket försvinner i den läkta tatueringen. Så när du skaffar en fine line-tatuering måste du vara mycket uppmärksam och se till att du använder rätt kräm.

Hur får man en fine line-tatuering att hålla?

Som tidigare nämnt är placering mycket viktig, inte bara för utförandet utan också för tatueringens livslängd. Du måste se till att huden i det specifika området är passande för att göra motiv med tunna linjer. Om placeringen inte är bra kommer tatueringen förvrängas på grund av hudens elasticitet eller så riskerar du att tatueringen bleknar för snabbt när den utsätts för mycket sol. Vissa områden är särskilt känsliga för detta, bland annat fingrar, händer och nacke.

Som tidigare nämnt är korrekt eftervård ett måste. Se till att din tatuering får rätt återfuktande krämer och använd alltid SPF.

Tatueringen du bör skaffa baserat på ditt stjärntecken

Källa: Instyle Foto: TT

Se också: Här är kungligheterna som har tatueringar
1:24

Efter reklamen: Se också: Här är kungligheterna som har tatueringar

(1:24)

Slå på ljud