Så träffades Carina och Erik Berg – allt om kärlekshistorien

27 feb, 2020 
AvNina Nyström
Erik och Carina Berg
Tidslinje över Carina Bergs relation med maken Erik. Då träffades de, förlovade sig, flyttade ihop, gifte sig och fick barn – och annan kul kuriosa!
Annons

Carina och Erik Berg — En tidslinje
Carina och Erik Berg — En tidslinje

Hösten 2016 meddelade Carina Berg och Kristian Luuk att de skulle skilja sig efter tio år tillsammans. De har även tioårige sonen Holger ihop. Fotbollsspelaren Erik Johansson bodde då i Köpenhamn och spelade för FC Köpenhamn. Han var på toppen av sin karriär och Skandinaviens bäst betalda fotbollsspelare. Men han längtade efter något mer. Och bara ett år senare såg allt annorlunda ut. Här är historien om Carina och Erik Berg.

Tidslinje över Carina och Erik Bergs kärlekshistoria

Sensommaren 2017 – Carina och Erik blir ihop

Erik, då 28 år och Carina, då 40 år, blir ett par. Då två träffades faktiskt genom familjen Parnevik, vilka Erik har firat både nyår och midsommar med, då han har en nära vän som är ingift den Parnevikska släkten. Redan efter första dejten vet Erik att det här är kvinnan han vill leva tillsammans med.

December 2017 – går ut med sin kärlek offentligt

Förhållandet blir offentligt när båda två går ut med kärleken på Instagram. Carina lägger ut en bild på dem med caption: ”Suddig bild, tydliga känslor.” Paret åker också på kärleksresa till Kenya.

Annons

April 2018 – Erik friar till Carina

Fredagen den 13 april friar Erik till Carina. Enligt uppgift köpte han ringen bara tre månader efter att de träffades. ”När man vet så vet man” har han sagt i intervjuer.

Juni 2018 – Erik flyttar till Carina i Stockholm

Erik lämnar FC Köpenhamn för kärlekens skull och flyttar till Carina i Stockholm. Paret bor i en nästan 100 kvadratmeter stor lägenhet i centrala Stockholm.

– Jag plågades lite av dåligt samvete i början, tyckte att hans offer var så stort. Men han var extremt tydlig med att han valde den väg i livet som han visste skulle göra honom lycklig, och då är det inget offer utan en ren jäkla vinst, berättade Carina i en intervju med Café.

Erik Berg började istället spela fotboll i Djurgården, och jobbar samtidigt som hennes manager. Erik är också intresserad av fiske och miljö och funderar på att utbilda sig till marinbiolog.

December 2018 – Carina och Erik gifter sig

Erik Johansson och Carina Berg gifter sig genom ett mysigt vinterbröllop i Vemdalen.

Annons

Maj 2019 – köper hus i skärgården

Erik och Carina köper ett förfallet hus tillsammans i Stockholms skärgård. Hela sommaren och hösten arbetar de med att renovera huset. Processen filmas för produktionen Bergs drömkåk.

Augusti 2019 – berättar att de väntar barn

Paret går ut med att de är gravida och berättar samtidigt att vägen dit varit både lång och svår.

December 2019 – visar upp Bergs drömkåk

Paret visar de upp det (ganska) färdiga resultatet av arbetet med Bergs drömkåk.

28 december 2019 – sonen Otto föds

Erik och Carina blir föräldrar till sonen Otto.

Foto: TT

Källa: Tidigare Femina-artiklar, Café

LÄS MER:

Annons
Innehåller annonslänkar