Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Hur bra koll har du på superaktuella Aliette Opheim?

16 dec, 2016 
AvELLE -redaktionen
Aliette Opheim har varit med i en hel rad svenska tv-serier och filmer, du kanske känner igen henne från Sandor slash Ida, Snabba cash, Johan Falk eller de aktuella tv-serierna Tjockare än vatten och Svartsjön. Vi bad henne lista det senaste i livet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I fjol blev hon utsedd till Rising star på Stockholms filmfestival. Superaktuella stjärnskottet Aliette Opheim syns just nu i SVT:s Tjockare än vatten – och är nyss hemkommen från Chicago och inspelningen av tv-serien Patriot. Vi frågade om hennes senaste …

Klädinköp ”En hoodie från New Black. Jag älskar märket för deras stora luvor. Det värsta som finns är när man köpt en hoodie och den har den värsta miniluvan som knappt når runt huvudet och man ser ut som man ska tävla i långfärdsskridskor.”

Låt ”Aaaah! Jag har så många favoriter. Alla är så klart kopplade till något speciellt minne som jag antingen ler eller gråter till. Just nu ler jag till Radioheads All I need.”

Film ”Jag kan se Silver linings playbook en miljard gånger. Det är ett litet mästerverk. Och det är en fröjd att se ett så briljant skådespeleri. Den senaste filmen jag såg var dock den gamla godingen Dog day afternoon med en ung Al Pacino. Jag älskar att studera den mannen, så sexig och oförutsägbar.”

Annons

Bok ”På senaste tiden har jag bara läst manus. Men jag skulle älska en bra deckare att koppla av med i jul. Någon som har ett tips?”

Matextas ”Ostron! The pussy of the ocean. Afrodisiakum.”

Dansgolv ”Hells kitchen! Skoja. Jag skulle aldrig få för mig något så dumt som att gå ut på klubb. Jag har blivit övertalad ett fåtal gånger och ångrat mig djupt varje gång. Om jag skulle hamna i helvetet efter detta liv så skulle det vara i mitten av ett klistrigt dansgolv i ett hav av ängsliga klubbkids på Stureplan. Jag dansar dock gärna, var som där jag får feeling.”

Resa ”Jag är nyss hemkommen från Chicago och älskade människorna, pubarna, musiken och maten. Jag är lyckligt lottad som får resa mycket i och med mitt jobb. Nu drömmer jag om att åka på valsafari i Svalbard.”

Favoritapp ”Open table. En app som hjälper dig att hitta kanonrestauranger i alla storstäder runt om i världen (förutom i Stockholm av någon anledning? Fixa det!).”

Annons

TV-serie ”American horror story. Mest för att Jessica Lang är fenomenal. Jag är besatt av henne.”

Skickade sms Till mamma. ”Älskar dig också. Men ibland är du som en igel som sitter på halsen och bara suger all energi och livskraft. Knyter sig därinne i halsen och jag utvecklar astma. Svår astma. Speciellt när du säger att du ska bli min stylist.”

Mottagna sms ”Astma kan växa bort. Ha tålamod.” / Mamma

Googling ”Mig själv.”

Tårar ”När vi filmade sista scenen i Patriot för två veckor sedan. Jag visste att det var sista bilden och det kändes som ett tryck låg i luften. Ingen kunde se varandra i ögonen. Jag kämpade för att inte börja böla i tagning och när jag sen hörde ’It’s a wrap’ så brast det.”

Gapskratt ”När jag häromdagen försökte sätta ihop en Ikea-garderob med min bästis Freja och där en omöjlig instruktion stred totalt mot tyngdlagen.”

Girl crush ”Monica Bellucci. What a woman!”

Annons

Insikt ”Mamma hade rätt.”

Modeupplevelse ”I Patriot bär jag bara Prada och Saint Laurent. Jag kan vänja mig vid det.”

Besvikelse ”Att allt tar slut. Även maten på tallriken.”

Beautymåste ”Guldmask. Jag går till världens bästa tjej på Snygging på Hornsgatan. Hon tar alltid hand om mitt face.”

Drink ”Whiskey on the rocks. Helst i en sketen bluesbar någonstans i Chicago.”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Av Hanna Mellin Foto Marica Rosengård

Möt Aliette Opheim

Namn: Aliette Opheim.
Ålder: 31 år.
Familj: Stor. Helblod, halvblod och självvald.
Bor: I en resväska.
Aktuell: Har precis synts i Svartsjön på TV3, just nu i Tjockare än vatten på SVT och senare i Amazon Primes storsatsning Patriot.

Skådespelarna från SVT plays "Tjockare än vatten"

Tjockare än vatten på SVT play.

Skådespelarna från Svartsjön på TV3 och Viaplay

Svartsjön på TV3 och Viaplay.

Läs mer:

Zara Larsson i exklusiv intervju med ELLE – om kärlek, hat och nya samarbetet med Nike

Félice Jankell är Chanels nya musa

10 gånger Alicia Vikander var en superstjärna det senaste året

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons