Alicia Vikander startar produktionsbolag – för att främja kvinnor i filmvärlden

Vi blir bara mer och mer kära i Alicia!
10 maj, 2016

På bara några månader har Alicia Vikander vunnit en Oscar, landat huvudrollen i nya storfilmen Tomb Raider, och häromdagen kom beskedet att hon även startar ett eget produktionsbolag tillsammans med sin London-baserade agent, Charles Collier.

Bolaget heter Vikarious, och det har en tydlig linje: att stärka kvinnors ställning i filmbranschen.

”Vi hoppas kunna driva igenom våra intentioner att samla ett team av briljanta kvinnor som ska leda det kreativa arbetet”, säger Charles Collier till Variety.

LÄS OCKSÅ: SE NÄR ALICIA VINNER SMÄSTJÄRNORNA SOM 8-ÅRING

Bolagets första film kommer börja spelas in i höst, och det har en tydligt svensk förankring. Filmen heter Euphoria och produceras i samarbete med svenska B-Reel Films, och författare och regissör är svenska Lisa Langseth som har jobbat med Alicia Vikander med bland annat Pure och Hotel. Alicia själv kommer ha en huvudroll tillsammans med Eva Green som kommer spela hennes syster.

Nyheten har skapat rubriker i alla stora nöjesmagasin från Hollywood till Stockholm, och giganten Vanity Fair sparar inte på smickret när det beskriver satsningen.

”Alicia Vikander lanserar produktionsbilag och bevisar än en gång att Hollywood är hennes och att alla andra bara bor där”, skriver de.

Vi är så klart fullt benägna att hålla med om den beskrivningen.

LÄS OCKSÅ: 9 GÅNGER ALICIA VIKANDER VAR SNYGGAST PÅ RÖDA MATTAN