Åhléns gör inredning som (verkligen!) gör skillnad

Nu lanserar Åhléns ett samarbete tillsammans med Stadsmissionen där du kan hjälpa till att skapa mer trivsamma hem till skyddande boenden för kvinnor och barn som utsatts för våld i hemmet. För varje produkt du köper skänker Åhléns en likadan produkt till boendenas verksamhet.
08 april, 2016

Kampanjen Inredning som gör skillnad består av 1 000 produkter på åhlens.se som kommer att märkas med en röd husikon med ett hjärta i. När produkten inhandlas av någon skänker Åhléns samtidigt en likadan produkt till Stadsmissionens skyddade boenden för kvinnor och barn i utsatthet.

Kampanjen är en del av ett större samarbete mellan Åhléns och Stadsmissionen, som arbetat tillsammans sedan 2000. Varje år söker sig kvinnor som blivit utsatta för våld i hemmet till Stadsmissionens skyddade boenden. Där kan de leva i trygghet och få hjälp att gå vidare i livet.

LÄS OCKSÅ: ÅHLÉNS: MODE HAR INGEN ÅLDER

Produkterna som finns att köpa på Åhlens hemsida har valts ut tillsammans med Stadsmissionens personal. På sidan kan man även följa vilka och hur många produkter som skänkts. Om en produkt tar slut kan kunden välja en annan vara eller välja att skänka ett belopp till Stadsmissionens verksamhet.

Åhléns har även valt att inreda ett helt skyddat boende, tillsammans med inredaren och samtalsterapeuten Lo Bjurulf , för att visa skillnaden som de skänkta produkterna kommer att kunna göra.

För att skapa en fridfull plats har Lo utgått från orden hållbarhet, återbruk, medvetenhet, gemenskap och kreativitet. Alla produkter som använts är en kombination av produkter ur Åhléns egna sortiment samt second hand-möbler, alla inhandlade från Stadsmissionen. Efter kampanjen kommer fler boenden att inredas.

Sådana här initiativ älskar man ju – bra Åhléns!

900_ahlens_inredningsomgorskillnad_1