Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

13 saker du garanterat hade i din necessär på 90-talet

18 nov, 2021 
AvSara Ericsson
AvSara Ericsson
Gruppbild på alla medlemmar i Spice Girls.
Våffeltång, hårmascara och Labellos läppglans med extra pearly shine – här är prylarna vi inte kunde vara utan under 90-talet. Häng med på en riktig nostalgitripp!
Annons
9 saker tonåringar i dag inte kan förstå att vi behövt göraBrand logo
9 saker tonåringar i dag inte kan förstå att vi behövt göra

Ögonbrynen skulle vara smala och söndernoppade. Håret satte vi allra helst upp i en donut fylld med löshår i plast eller våfflade upp det med enorm volym. På läpparna rullade vi på ofantliga mängder av väldoftande lipsmacker.

I sminkväg älskade vi glitter och köpte allra helst tidningar där någon form av smink följde med på köpet. Idag känns några av våra val helt obegripliga, men vi kan inte låta bli att känna sann nostalgi av alla produkter och otympliga verktyg vi använde oss av.

Skönhetsprodukter vi använde under 90-talet

Häng med på en tillbakablick och nostalgiresa rätt ner i 90-talets necessär. Hur många kan du bocka av?

Annons

Labello läppglans

Labello läppglans

Hade en självklar plats i necessären och vi var inte snåla med att smörja på det ljusrosa läppglanset med extra pearly shine.

Zickzack diadem

Sicksack diadem i brunt och svart.

Inte var de lätta att fästa i håret och vi var nog många som trasslade in oss i dessa. Men när de väl var på plats så stod de för en cool och helrätt frisyr.

Annons

Hårmascara

Rosa hårmascara från Isadora

Det var riktigt hett att addera olika färger i håret. Istället för att sätta sig i frisörstolen löste man det enkelt (och kladdigt) med en hårmascara. Hållbarheten var bra men spåren efter din valda färg var tydlig på så väl huvudkudden som mössan.

Donat med löshår

Donat med blont löshår.

I så väl tofsar som donuts var det plastiga löshåret fastsytt. Det var inte bara svårt att hitta en ton som matchade ens egna hår, när de väl satt på plats var skiftningarna påtagliga.

Annons

Smink från tidningar

Färgglad sminkpalett.

Magasinen riktade till unga tjejer var många under 90-talet. Ibland kunde det kännas svårt att veta vilken man skulle hugga tag i. Men såg man en tidning som var inplastad var valet lätt. Det innebar allt som oftast att en färgglad palett, brunpuder eller ett glittrigt läppglans följde med på köpet. Det adderades direkt i necessären och användes flitigt.

Våffeltång

Våffeltång i svart och rosa

Alla kändisar hade krusat hår och vi var inte sena att haka på. Våffeltången var ofta tung och det tog lång tid att ta sig igenom hela håret. Men resultatet var helrätt och volymen var påtaglig.

Annons

Date parfym

Samling av dateparfymer

Parfymernas parfym. Det var få flickrum som inte hade dofterna uppradade. Först hade de olika dofterna namn som Pamela, Lina och Jasmine. Senare hette de sport, love eller party. Vilken var din favorit?

Klisterörhängen

Klisterörhängen.

Det eviga tjatet om att få ta hål i öronen var en långdragen process. Innan det efterlängtade godkännandet från päronen fick vi nöja oss med örhängen i klister. De satt inte fast särskilt bra, men kunde lura ett och annat öga att du faktiskt hade hål i öronen. Och de lever fortfarande, finns att köpa på bland annat Cdon.

Annons

Hairagami

Hairagami

Som ett smällarmband för ditt hår var hairgami allt. Med bara en rulle kunde man (enligt reklamen) få till en bullformad frisyr. Men frågan är om det var någon som faktiskt lyckades, eller om hairgamin istället fick agera armband?

Lipsmacker

Roll on-läppglanset var ett måste. Trots att de var kladdiga, luktade lite för mycket och läckte ut i necessären.

Great lash mascara från Maybelline

Great lash mascara från Maybelline.

Fanns det ens någon annan mascara? Den klassiska mascaran, som faktiskt var en av de allra första på marknaden regerade 90-talet och är än idag en storsäljare.

Annons

Hårborste

Vikbar hårborste.

Vi hade nästan glömt denna. Men att äga en minihårborste, gärna rund med spegel på ena sidan och borste på andra. Det var ju allt! Borsten kunde tryckas ihop och bli platt. När den skulle användas vad det bara att pressa ut den.

Bananklämma

Rosa bananklämma.

Ville man ha något häftigare än den klassiska hästsvansen så användes bananklämman.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons