Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

15 saker du garanterat hade i ditt rum på 90-talet

22 apr, 2021 
Spice girls
Självlysande stjärnor i taket, överflöd av gosedjur i sängen och en platt saccosäck… Följ med på en ordentlig nostalgitripp!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så klädde sig 90-talets mest stilsäkra bästisarBrand logo
Så klädde sig 90-talets mest stilsäkra bästisar
7 saker vi minns från 90-taletBrand logo
7 saker vi minns från 90-talet

Jordnära färger på väggarna och matchande sängkläder i neutrala kulörer – det märks att Pinterest och Instagram inte existerade när alla 90-talister växte upp! Alla som växte upp på 90-talet levde snarare efter mottot more is more. Var väggarna lila? Ja, då skulle ALLT vara lila – sängkläder, kuddar (som gärna fick vara håriga), tavelramar och sänglampor. Förutom det var såklart posters, cd-spelare och den hjärtformade lampan från Ikea ett måste.

Annons

Här är 15 saker du garanterat hade (eller verkligen drömde om) i ditt rum på 90-talet!

Posters på väggarna

Backstreeet boys, N’Sync och Robyn… Hela väggarna var fyllda från golv till tak med posters på de hetaste kändisarna. Affischerna följde med tidningar som FRIDA och OKEJ, och det hände mer än en gång att du köpte tidningen bara för postern.

Bild med poster på Backstreet boys

Lavalampan

Inte ett rum var komplett utan lavalampan! Den neonlysande lampan var väldigt tillfredsställande att kolla på men allt annat än vacker.

Annons
Lavalampa och draperi

Idolalbumet

Vem behövde ett fotoalbum med släkten när man hade sin egen lilla bildsamling? På insidan av albumet satt en lista med alla bilder som fanns. En efter en bockades listan av, men eftersom korten var svindyra tog det sin lilla tid att fylla albumet.

Fotoalbum spice girls

Läppformade telefonen…

… som också fanns som hamburgare och klacksko! Det var några lyckligt lottade som kunde skryta med telefonen och alla kompisar blev gröna av avund. Däremot gällde det att se till att ingen annan lyfte på någon av hushållets telefoner när det berättades hemligheter!

Annons
Telefon i form av en läpp

Hjärtlampan från Ikea

Exakt alla hade en variant av den klassiska Ikea-lampan Smila! Den hjärtformade lampan höjde mysfaktorn lite extra, men stjärnan och blomman var också en hit.

Hjärtformad lampa från ikea

Otymplig cd-spelare…

… som du antagligen fick som premie när du sålde jultidningar eller lyckades tjata till dig i födelsedagspresent. Hade du tur fick du en bärbar variant, men då gällde det att ladda upp med många stora batterier! Ingen glömmer heller det eviga kämpandet med att hitta bra mottagning med antennen.

Annons
Gammeldags stereo

Självlysande stjärnor i taket

Stjärnorna åkte ner exakt hela tiden och livslängden var inte heller speciellt lång, men ändå satt stjärnorna i allas tak!

Annons
Självlysande stjärnor

Dateparfymen på hyllan

Pamela, Lina och Jasmine… Samlingen var inte komplett förens alla Date-flaskor stod på hyllan. Egentligen brydde sig ingen om hur parfymerna doftade för tanken var att flaskorna skulle användas som prydnad.

Dateparfym

Saccosäcken, såklart!

I början var saccosäcken puffig och superhärlig, men ganska snabbt blev kulorna i plattare och plattare och det plastiga fejkskinnet skavdes bort. Alla med katt var dessutom livrädda att någon gång komma hem med hela rummet fullt av kulor!

Annons

Tv med inbyggd VHS

Lyx, lyx, lyx! Popcornen kom rykande färska från mikron så fort det vankades filmkväll. Men när allt var preppat och klart och det var dags att tryck på play visades alltid eftertexten, eftersom filmen såklart aldrig var tillbakaspolad. SUCK!

Hundratals godesjur

Stora som små – gosedjuren tog över hela sängen! Tillslut blev det för jobbigt att ta bort dem varje kväll, så det var inte allt för ovanligt att man vaknade med en stor Nalle Puh över ansiktet.

Annons

Samling av glasfigurer

Glasfigurerna köptes för en femma eller två, ställdes sedan i en liten hylla och stod där orörda och samlade damm.

Draperier

Vid dörren, runt sängen, framför garderoben – överallt hängde draperier av olika varianter!

Annons

Postlåda på dörren

Postlådan gjordes av en gammal skokartong och pyntades ordentligt! Varför? Det var inte direkt som att det var många räkningar att betala… Men då och då dök det upp ett reklamblad eller en tidning!

Högar av tidningar

FRIDA, OKEJ, Vecko-Revyn (eller Veckis som den så coolt kallades) – inte ett ord i tidningen gick ögat förbi och tidningarna sparades på hög.

Annons