Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

10 saker du inte får missa under Stockholm Pride 2016

21 jul, 2016 
AvLisa Segerson
25 juli börjar Stockholm Pride 2016. Det innebär en vecka fullspäckad med härliga fester och events. Allt för att stärka hbtq-personers livssituation och rättigheter. Vi har listat en rad händelser och kvällar som du inte får missa under veckan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Prideveckan är snart här. Så leta fram dina mest färgglada kläder och gör dig redo för fest. Under Stockholm Pride kan hela huvudstaden njuta av underhållning, seminarier, klubbkvällar, kultur, events och parader. Här har du en lista över saker du måste hinna med under festivalen.

Stockholm Pride 2016 äger rum mellan den 25 juli och 31 juli.

Invigning av Stockholm Pride 2016

Den stora invigningen anordnas i samband med att Pride Park öppnas. I år är det Sanna Bråding som är konferencier. Under kvällen bjuds det på tal av Stockholm Prides ordförande och årets invigningstalare, samt prisutdelningar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Artisterna som uppträder är årets prideartist Evelina Olsén, Min Stora Sorg, The Choir – established by ABBA the Museum, RENT-musikalen, Jennifer Brown, Hampus Carlsson, Wallmans och Virgo Crew.

När: 18:30-23:00, onsdag 27 juli

Plats: Pride Park (Stora scenen), Östermalms IP, Södra Fiskartorpsvägen 2

Annons

Ruby Rose spelar i Pride park

I veckan avslöjade Stockholm Pride att Orange is the new black-stjärnan Ruby Rose ska vara DJ på festivalen. Spelningen sker på stora scenen i Pride Park. Rose spelar även på Closing Party senare under kvällen.

När: 19:00–00:00, lördag 30 juli

Plats: Pride Park (Stora scenen), Östermalms IP, Södra Fiskartorpsvägen 2

Schlagertorsdag

Något du inte får missa under Pride är den obligatoriska schlagertorsdagen. Festerna arrangeras på olika klubbar runt om i Stockholm, och även i Pride Park. Så boka inte in något på torsdag – det är helt enkelt schlagerfest som gäller. En tradition som ingen ruckar på.

När: Torsdag 28 juli

Prideparaden

Paraden är helt klart festivalens stora höjdpunkt och event. Paraden avslutar veckan och är ordagrant en färgglad manifestation av kärlek och frihet – och även en demonstration för allas rätt att älska den man vill. Tåget drar runt 45 000 deltagare varje år.

Annons

När: 13:00, lördag 30 juli

Plats: Utgår ifrån Kungsholmstorg

Prideklubb på Trädgården

Som vanligt firar klubben Trädgården Pride med fest. Och att det är Pride märks inte bara på klubbens bokningar som är HBTQ-styrda, utan även på utsmyckning, dekor och konst som genomsyrar hela stället. En kväll där är absolut ett måste.

När: 17:00-03:00, hela veckan

Plats: Trädgården, Hammarby Slussväg 2

Klubb Candy Pride

Candy är den största gayklubben i Stockholm, och den exploderar under Prideveckan. Dansa loss till house, hip-hop, rnB, 80- och 90-talshits i en hel vecka. Candy håller även i en stor avslutningsfest på lördagen.

När: 23.00 – 05.00, hela veckan
Plats: Klubb Candy, Le Bon Palais

Seminarier

Hela veckan öppnar Pride Park, Pride City och Pride House upp för spännande seminarium, debatter, utställningar och föreläsningar om HBTQ-personers livssituation och rättigheter.

När: Hela veckan (se schema)

Plats: Pride Park, Pride City, Pride House

Annons

Tjejfest på Debaser Medis

Debaser Medis bjuder på en av veckans bästa fester. Sveriges största tjejfest. Kan det bli bättre? Live på scen uppträder bland annat populära Beri.

När: 22:00 – 03:00, lördag, 30 juli

Plats: Debaser Medis, Medborgarplatsen 8

Beyoncérave

Inför tisdagens, förmodat, episka Beyoncéspelning i Stockholm bjuder Cinema Queer in till Beyoncékväll. Med popupvisnigen av filmen Waiting for B, danceoke och Beyoncérave. Hur härligt? Eventet är gratis! Så ta dig till Långholmen – och glöm inte dina bästa moves.

När: 21:30– 05:00, tisdag 26 jul

Plats: Amfiteatern Långholmen

För mer information om events under veckan – besök Stockholm Prides hemsida.

Underklädesfesten

Ja, ni hörde rätt. Under Prideveckans torsdag festar alla sorters sexualiteter loss i underkläder på Södra Teatern i Stockholm. I år har klubben tre dansgolv och öppet till 05. Så om du känner för att dansa en hel natt, endast iförd trosor eller kalsonger, då är det här platsen för dig.

När: 22:00– 05:00, torsdag 28 jul

Plats: Södra Teatern, Mosebacke Torg 1-3

LÄS OCKSÅ:

Orange Is The New Black-stjärnan Ruby Rose är DJ på Stockholm Pride

Taittinger släpper regnbågsskumpa inför Pridefestivalen

Därför blev Sveriges nya frimärke en prideflagga

Foto: IPL/AOP

Annons