Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

9 roliga och fina sätt att fråga om någon vill bli din brudtärna

25 feb, 2021 
AvSara Lund
Så kan man fråga sin brudtärna
Vissa ställer frågan rakt ut och andra vill göra det lite speciellt, spännande eller bjuda på det där "lilla extra". Här tipsar vi om kreativa sätt att ställa den stora frågan: Vill du bli min brudtärna?
Annons

Att gifta sig är förmodligen en av de finaste sakerna du kan vara med om under din livstid. Så att välja vem du vill ha bredvid dig under din stora dag är minst sagt ett stort beslut. Vissa vill inte ha några brudtärnor alls och andra vill ha flera stycken – oavsett hur många du vill ha så är förtroendet fortfarande lika stort, och viktigt.

Så, hur frågar man om någon vill vara ens brudtärna?

Det finns flera olika sätt att ställa den stora frågan på och vissa vill göra det mer avancerat och speciellt än andra.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Om du vill hitta på något kreativt så kommer här lite tips på saker du kan göra – allt från att göra en personlig ballong till att fylla en hel presentbox med minnesvärda saker. Scrolla ner och inspireras!

1. ”Pop it”-ballong med lapp i

Ballong pop me
Bildkälla: Pinterest

Skriv en påhittig och fin lapp där du ställer den stora frågan, rulla sedan ihop lappen och lägg in den i en ballong innan du blåser upp den. Låt sedan din blivande brudtärna poppa ballongen och hitta lappen!

Annons
Brudtärna ballong


Transparent ballong med guldkonfetti och guldig pinne med hjärta från Partytajm. Här kan du köpa ballongen och här kan du köpa pinnen.

2. Gör en egendesignad t-shirt

egendesignad tshirt

Tryck upp en t-shirt med valfritt tryck och slå in i ett paket – eller överraska din eller dina blivande tärnor genom att ha på dig den själv. Det är bara fantasin som sätter gränser här!

T-shirt som du kan designa själv från Smartphoto. Finns i flera färger och modeller. Här kan köpa den (reklamlänk).

Annons

3. Gör en egen etikett till vin- eller bubbelflaskan

Bjud över dina blivande tärnor på en bubbelkväll och ge dem en flaska med egen etikett som ställer frågan åt dig. Det blir både en personlig och rolig present att spara i framtiden.

Vinetikett brudtärna
Bildkälla: Pinterest


Välj bland olika modeller och designa din egen etikett hos Smartphoto. Här kan du köpa dem (reklamlänk).

4. Ge bort ett personligt smycke

En fin present att ge bort som är roligt att spara, och som brudtärnorna kan bära på bröllopet, är ett personligt smycke. Gravera in valfri text eller hitta ett smycke som påminner om er vänskap.

Annons
Les amis drakenberg sjölin


Armband i silver Les Amis från Drakenberg Sjölin med två ringar som sitter ihop. Här kan du köpa det. (reklamlänk)

5. Ge bort en brudtärne-kimono

Brides Crew kimono

Ett enkelt, men också roligt, sätt att fråga dina blivande brudtärnor om de vill dela din stora dag med dig är att slå in de traditionella morgonrockarna med brudtärne-tryck på. Då kan brudtärnorna bära dessa under eventuell möhippa och under bröllopsmorgonen – win för Instagramflödet!

Rosa kimono från Hunkemoller med tryck ”Bride’s Crew”. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons

6. Gör ett eget pussel som ställer frågan åt dig

Designa ditt egna pussel och låt dina blivande brudtärnor lägga pusslet. Skriv en fin text eller ha en bild på er tillsammans – eller kombinera det. Slå in pusslet i en fin box och njut av att se dina vänner försöka få ihop det.

Bridesmaid pussel
Bildkälla: Pinterest


Hos Smartphoto kan du framkalla dina egna bilder och göra ett pussel av det. Här kan du beställa det (reklamlänk).

7. Ge bort ett personligt glas att skåla i

Bjud in till bubbelkväll och duka upp med personliga glas. Gravera in egen text på glaset eller köp ett glas som hintar om vad som komma skall. Om du väljer det sistnämnda kan du komplettera med ett fint handskrivet brev.

Annons
Gravera egna bubbelglas

Gravera ett bubbelglas med egen text hos Smartphoto. Här kan du köpa det (reklamlänk).

8. Ge bort en personlig presentbox

Gör en personlig presentbox med saker som symboliserar er vänskap och det kommande bröllopet. Kanske ett nagellack som matchar färgen på klänningarna som du vill att brudtärnorna ska bära under vigseln, ett personligt brev, ett smycke eller något annat som gör presenten personlig.

presenter till brudtärnan presentbox


Vit och guldig presentbox med rosett från Åhléns. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
skrin H&M Home

Smyckeskrin i glas och mässing som fungerar som presentbox, från H&M Home. Här kan du köpa den (reklamlänk).

presentpåse Designtorget

Randig presentpåse i papper från Designtorget, dekorera med ett fint snöre vid inslagning. Här kan du köpa den. (reklamlänk)

Annons

9. Skriv ett personligt brev och ge bort

Försök att skriva ner dina känslor på ett papper och förklara varför du vill ha din vän som brudtärna. Vad delar ni för minnen? Hur vill du att er framtid ska se ut och vilket typ av stöd kommer du behöva hela vägen fram till bröllopet? Skriv det på ett vackert brevpapper och rulla ihop. Dekorera sedan med ett fint snöre.

brevpappersset

Brevpappersset med rosa brevpapper och kuvert i en mörkare nyans, från Søstrene Grene. Här kan du köpa det.

sammetsband ellos home

Ljusrosa sammetsband, 10 meter, från Ellos Home. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Stjärnornas bröllopsklänningar - som vi minns lite extraBrand logo
Stjärnornas bröllopsklänningar - som vi minns lite extra

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons