Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerBoktips

9 måsten för att lyckas med trädgårdsfesten i sommar

11 maj, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Dagarna blir längre och kvällarna blir ljusare - varför inte anordna en somrig trädgårdsfest?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den härligaste årstiden är äntligen här! Sommaren är strax runt hörnet och det är dags att flytta ut festen till trädgården.

Här samlas vänner och familj över god mat och dryck för att njuta av varma sommarkvällar och varandras sällskap.

Vi har listat 9 tips för hur du får en lyckad trädgårdsfest:

1. Fokusera på några kvadratmeter

Fokusera på några kvadratmeter
FOTO: JONAS GUSTAVSSON

Du behöver inte anordna en trädgårdsfest i hela trädgården. Det räcker med att lägga fullt fokus på några kvadratmeter och låta resten av ytan så för sig själv. Fördelaktigt är om det finns träd eller höga buskar i närheten där du kan hänga lyktor och ljusslingor.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Dra fram grillen

Grilla på festen

Grillad mat är ett måste på en trädgårdsfest! Bunkra upp med olika typer av fågel, fisk och grönsaker och låt gästerna göra sina egna grillspett. Eller grilla allt själv och servera en gigantisk matbuffé.

3. Utnyttja träd och buskar

Ta hjälp av blommor och växter

Att hänga prydnader på höjd är ett enkelt sätt att skapa mysig stämning. Tomma syltburkar i träden med blommor eller levande ljus i är en fin dekoration.

Annons
Leta efter fynd i second hand-butiker

4. Fynda i second hand-butiker

I second hand-butiker kan du fynda en hel del dekorationer. Ska du anordna en trädgårdsfest med ett speciellt tema är det här du ska leta. En gammal fågelbur kan bli en vacker prydnad i ett blommigt träd.

5. Spara inte på ljuset

Använd ljusslingor

En av de bästa sakerna med Sommarsverige är de ljusa kvällarna, men några timmar per dygn är det ändå mörkt. Bunkra upp med flera ljusslingor tvärsöver bord och sittplatser för att få en härlig inramning. (Det är lättare än det ser ut; fäst ljusslingorna i träden och dra ut några förlängningssladdar som du kopplar ihop alla med.)

Annons

6. Drinkar på tapp

Drinkar på tapp

Färgglada fruktdrinkar är ett måste på en trädgårdsfest! Använd stora saftbehållare och låt gästerna fylla på sina glas när de önskar. Fungerar både till barnen i form av saft och till de vuxna i form av olika cocktails. Lägg i skivade frukter och isbitar. Här finns 4 goda drinkrecept anpassade efter stora saftbehållare.

7. Använd äkta vara

Använd äkta vara som till exempel riktiga glas

Använd samma porslin och bordsdekorationer som du gör inomhus. Det skapar en känsla av lyx, trots att det är samma porslin som inomhus. För visst är det mycket godare att dricka vin i ett glas än ur en plastmugg?

Annons

8. Bjud på hemmagjord mojitoglass

Bjud på hemmagjord mojitoglass

Den här glassen kommer definitivt att bli succé på trädgårdsfesten. Receptet på hur du gör din egen mojitoglass hittar du här.

9. Håll värmen!

Tänk på att hålla värmen på trädgårdsfesten

I Sverige är vi dessvärre inte bortskämda med varma sommarnätter. Var förberedd genom att placera ut ihoprullade filtar som dina gäster kan vira in sig i när solen har gått ner.

Foto: Shutterstock

Läs mer:

5 GODA DRINKAR MED ÄGGVITA

3 GODA DRINKAR MED CHILIVODKA

3 ENKLA DRINKAR MED VODKA SOM BAS

6 GODA DRINKAR MED CAVA

Annons