Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

9 lite otippade tecken på att du faktiskt är ett geni

21 apr, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Är du uppe hela nätterna och glömmer du ofta saker? Då kan du vara smartare än genomsnittet. Och det med råge!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Goda nyheter! Du är förmodligen mycket smartare än du tror – du kan till och med vara ett geni.

Forskare har kunnat slå fast att personer med mycket hög intelligens delar särskilda personlighetsdrag och vanor. Hur många av punkterna nedan stämmer in på dig?

LÄS OCKSÅ: Dina värsta egenskaper – baserat på ditt stjärntecken

1. Du är en nattuggla

En amerikansk studie visar att personer som ignorerar sin biologiska dygnsrytm faktiskt har ett högre IQ än andra. Så grattis, alla dina nattliga Netflix-maraton är helt berättigade!

2. Du pratar med dig själv

Nej, du är inte galen. Tvärtom är det ett tecken på att din hjärna är så upptagen med att bearbeta olika problem och idéer att du helt enkelt börjar prata (eller mumla) för dig själv.

3. Du har en katt

Som kattägare ÄR du smartare än en hundägare! Forskning har kunnat kartlägga att personer med katt tenderar att vara riktigt intelligenta, även om de inte är lika utåtriktade som hundägare.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

4. Du är glömsk

Eftersom din hjärna fullkomligen svämmar över av en massa intelligenta tankar är det inte så konstigt att du glömmer andra, lite mindre viktiga saker. Som var du lagt nycklarna eller varför du precis gått in i ett rum.

Annons

5. Du är nyfiken på allt

Som det geni du är har du en stor nyfikenhet för allt i din omgivning. Du tar ofta internet till hjälp för att leta efter svar på alla möjliga frågor och älskar att utföra små experiment i vardagen, som att förändra ett matrecept.

6. Du är en bokmal

En bokhylla som är proppfull av litteratur är ett tydligt bevis på din briljans. Intelligenta personer läser mycket och fokuserar gärna på ett specifikt ämne – eller slukar allt i sin väg.

7. Du oroar dig ofta och överanalyserar saker

Högintelligenta personer tvivlar en hel del på sig själva och får hela tiden höra att de ”tänker för mycket”. Men du vet att det snarare handlar om att ingenting här i världen är svart eller vitt.

Annons

8. Du älskar logiska spel

Korsord, Wordfeud och Sudoku är verkligen din grej. Du älskar att sätta din hjärna på prov med logiska spel och förmodligen är du också väldigt bra på dem. Skill level, genius!

9. Du är sarkastisk

Din sarkastiska humor uppskattas nog inte av alla – och kanske kan en anledning vara att sarkasm faktiskt kräver högre intelligens. Forskare har nu kunnat hitta en länk mellan sarkasm och kreativitet och upptäckt att sarkastiska personer är smartare än genomsnittet.

LÄS OCKSÅ: Glass till frukost gör dig tydligen smartare

Källa elitedaily.com, learning-mind.com

Foto IBL, giphy.com

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons