Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

9 köksvanor som får din partner att explodera av frustration

24 okt, 2016 
AvSofia Börjesson
Allt är inte guld och gröna skogar i ett förhållande – oavsett hur mycket man tycker om varandra. Här är några exempel på saker du gör i köket som din partner stör sig ordentligt på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det börjar som något gulligt: ”Åh, han är så knasig som förvarar osthyveln i kylen.” Men allt eftersom nyförälskelsen lägger sig gör den positiva inställningen till de oförklarliga köksvanorna detsamma.

Här är en sammanställning av sakerna du gör i köket som irriterar din partner allra mest.

LÄS OCKSÅ: 7 tips till dig som funderar på att flytta ihop med din partner

1. Du lämnar kylskåpsdörren öppen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hallå? Det är inte ens rimligt att brista i en så extremt grundläggande kunskap! Ta det du ska ur kylen – och stäng dörren!!

2. Du tror inte på assietter 

Ska du äta mackor? Använd en jävla assiett! Om du blir förvirrad nu så är det alltså tallriken i skåpet som är av modell mindre. På så vis slipper vi de ständiga smulorna på diskbänken, i soffan, på soffbordet, i sängen, mellan tangenterna på laptopen…

3. Du förvarar osthyveln i kylen

Va? Alltså på riktigt. Vem skickade ut denna instruktion till alla män i Sverige? Om det nu är så jobbigt att diska osthyveln efter varje frukost kanske ni ska börja återanvända kaffekopparna också? Eller börja slicka rent besticken innan ni lägger ner dom i lådan igen? Seriöst. Det känns inte helt fräscht.

Annons

4. Köket ser ut som Skara sommarland när du har diskat

Hur. Går. Det. Till? Använde du högtryckstvätten när du diskade? För om du inte gjorde det så kan jag helt ärligt inte förstå hur golvet, diskbänken och köksluckorna kan vara så sjukt blöta när du är klar med den, även i övrigt, undermåliga diskningen. HUR?

5. Dina oönskade konstverk i kopparna

Varje morgon ställs kaffekoppen ner i diskhon, så långt allt gott. Men varje morgon lämnas också en deciliter kaffe kvar i koppen, så nu har alla kaffekoppar en svart rand i sig eftersom ni dessutom är helt oförmögna att diska. Och apropå det…

6. Du är oförmögen att diska

Att besticken har legat på botten och simmat runt i såpavatten innebär inte att de bara kan sköljas av och placeras i diskstället. Kom igen. Och då ska vi inte ens tala om glasen som fortfarande har en mjölkbeklädd botten när de hamnar i skåpet.

7. Du viker inte pappförpackningarna

Annons

Mjölkpaketet tar slut, men det första du gör är inte att skölja ur och vika ihop det. Nej. Du placerar helt sonika mjölkpaketet, precis som det är, högst upp på högen av andra icke hopvikta pappförpackningar – och drar en knytnäve i den. Det hjälper förstås absolut ingenting. Men det var ju ”manligt”.

8. Du gillrar fällor i skåpen

När disken plockas in i skåpen igen är det inte viktigt att det blir lättåtkomligt eller organiserat. I er värld ska det bara gå jävligt fort, och så länge ni lyckas stänga utan att köksluckan åker upp har du gjort ett ”job well done”. I er värld, som sagt. I vår värld är varje lucköppning förenad med livsfara.

9. Du dricker direkt ur förpackningen

Vi ser mönstret. Assiett-rädslan, glas-rädslan, de odiskade besticken, osthyveln i kylen… Ni gör verkligen allt för att slippa disk. Men det finns gränser.

Kom igen, grabbar. Bättre kan ni!

MER OM RELATIONER:

Därför vill alla ha dig när du redan har en partner

12 sötsaker som är bättre än en partner

11 tecken på att din partner älskar dig – på riktigt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons