Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

9 anledningar till varför jag aldrig kommer spela Pokémon GO

19 jul, 2016 
AvLisa Segerson
Pokémon Go har släppts i Sverige. Resultatet? Personer springer runt och letar efter visuella varelser i matbutiker, på skolor, i parker eller runt gathörn. All denna hysteri lämnar bara ett enda stort frågetecken hos ELLEs Lisa Segerson. Därför skrev hon en krönika och ställde frågan: ”Har vi inget bättre för oss?”.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du tänkt börja spela Pokémon Go? ELLEs Lisa Segerson listar en rad punkter i en personlig krönika, där hon berättar varför hon tycker att Pokémon ska förbli ett kärt barndomsminne.

LÄS OCKSÅ: 9 kändisar som bokstavligen ser ut som Pokémon-figurer

1. Släpp mobilen – det är semester 

Vad hände med semesterns prisade digitala detox? Vad hände med meningen ”I sommar ska jag stänga av min mobil och bara vara?”.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Det enda vi pratar om innan sommaren är vår ledighet – så snälla, just nu, kan inte alla bara passa på att ta tillvara på semestern, vila och lägga bort telefonen?

2. Alla andra spelar – följ INTE strömmen

Sedan när blev det roligt att göra precis som alla andra? OM du någon gång känner att du måste testa, var lite smart och vänta – då behöver du ju inte tävla om alla Pokémon.

3. Stressa ner och ta det lite lungt! 

Jag blir stressad av att bara se andra springa runt och leta efter visuella låtsasvarelser – som om det vore på LIV och DÖDSå för att undvika eventuella utmattningssyndrom, kan vi skippa Pokémonjakten och bara ta semester nu i stället? För sorry to say, de finns inte på riktigt. Men det gör solstolen.

Annons

4. Har vi verkligen inget bättre för oss? Jo, det har vi.

Jag frågade en vän vad hen hade gjort under sin första semesterdag – hen hade sprungit runt och letat efter en Dragonite hela dagen. Och jag visste först inte om det var ett skämt. Men hen skrattade inte – så jag skrattade inte. Tystnad. Jag upprepar mellanrubriken: har vi seriöst inte något bättre för oss? Jag har i alla fall annat på min to do-lista som är 100 gånger viktigare.

LÄS OCKSÅ: Så spelar du Pokémon Go redan nu – dagar innan det släpps i Sverige

5. Kan Pokémon förbli ett fint barndomsminne?

Pokémon var kul när man fick gå upp på en lördagsmorgon, slå på TV:n och se ett avsnitt innan frukost. Pokémon var kul när man fick byta kort med klassens coola gäng. Pokémon var kul när man fick måla dem i sin ritbok. Pokémon är inte kul 15 år senare – när personer ägnar dagar åt att fysiskt fånga något som inte existerar.

6. Träna dig själv i stället

Om du har tid att gå till gymmet och träna en Pokémon – då har du tid att träna dig själv. På den där timmen hade du kunnat ta dig ut i springspåret, till ett pass eller satt dig på en yogamatta. Helt enkelt tagit hand om dig själv och din hälsa. Tänk på det när du skriver in ”snabba träningsresultat” på Google i höst.

Annons

7. Det är farligt – på riktigt

DN skriver att i många fall nördar personer ner sig i spelet så pass mycket att de ordagrant går runt med näsan i telefonen. Och i samma veva tycker de att det är värt att fånga en mitt på gatan. En inte alls så bra kombination.

8. Man ska ha appen i gång – jämt!

INGET i spelet registreras om du inte har appen öppen på skärmen. Vilket drar allt batteri från telefonen, inte nog att Snapchat tar allt…

9. Pokémon-spelet i sig känns inte så lockande

Kunde de inte gjort något annat? Hur kul är det egentligen att fånga djurliknande varelser och träna dem? Då föredrar jag att plocka fram mina gamla tamagotchi.

LÄS OCKSÅ: 17 tips jag önskar jag läst innan jag började spela Pokémon Go

Annons