Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

8 tips för kompisgänget som ska åka på road trip i sommar

11 jul, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Ska du åka på en road trip med dina vänner i sommar? Här är några smarta tips för en riktigt trevlig bilsemester!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vackra landsvägar, favoritlåten på max och dina bästa vänner som sjunger med i baksätet. 

En road trip med kompisgänget är den perfekta semestern för dig som vill vara spontan, upptäcka nya platser och minska din klimatpåverkan genom att skippa flyget. Här behövs inte heller en spikad resplan – sätt er i bilen, gasa iväg och låt ödet bestämma vägen. 

Men även om en road trip är definitionen av impulsivt resande så är det ändå smart att snacka ihop sig innan avfärd. Många blir lätt lite griniga efter ett par timmar i en bil och då är det bra om ni på förhand bestämt vad som gäller.

Det kommer hjälpa er att hålla humöret på topp och framför allt underlättar det för den som kör. Här är några vettiga tips inför resan!

8 tips för din road trip med vännerna

1. Respektera bilen 

Förutom att resan blir betydligt trevligare i en ren bil så är det också sunt förnuft att inte skita ner. Städa ur bilen på skräp när ni stannar till och kör en biltvätt då och då om det behövs. 

Annons

2. Dela på bensinkostnaden

Bensinkostnaden kan ofta skena iväg under en road trip och då är det en självklarhet att alla bidrar. Särskilt nu när bensinpriset är rekordhögt!

3. Turas om att köra 

Hur många har körkort? Turas om att köra relativt ofta så att en person inte fastnar bakom ratten under hela resan. På så sätt får alla en chans att vila – och det minskar risken för olyckor.

4. Shotgun-passageraren har extra ansvar 

Sitter du i framsätet? Att sitta shotgun är inte bara för nöjes skull, utan innebär också att man bistår föraren med hjälp. Spana efter vägskyltar, knappa in vägbeskrivningar i GPS:en och håll föraren sällskap när alla andra sover.

5. Låt alla spela musik

Det blir nästan alltid tjafs om musiken under långa bilresor. Undvik bråk genom att låta alla spela musik eller gör en road trip-lista i förväg med gemensamma favoritlåtar.

6. Stressa inte föraren 

Att kommentera förarens körning och konstant fråga om ni verkligen är framme snart skapar onödig stress för den som kör. Tänk efter före!

Annons

7. Var flexibla

Hela tjusningen med en road trip är att man inte riktigt vet vad som väntar. Visst, det är klokt att ha någon slags plan, men räkna inte med att följa den till punkt och pricka. Det kommer att dyka upp saker som ni inte planerat, till exempel trafikköer eller oväntade stopp. Kort sagt – var flexibla.

8. Safety first 

Gör en liten säkerhetskoll i bilen innan ni åker iväg. Hur länge var det sedan bilen blev besiktigad? Har ni ett extradäck? Att förvara ett första hjälpen-kit i bakluckan är också en god idé. Och viktigast av allt – ha alltid bilbältet på!

Läs mer:

9 tips för dig som ska resa ensam på semestern

Topplista: Populäraste resmålen på semestern i Sverige 

Maxa sommaren – 10 sätt att skapa somrig guldkant varje dag!

Foto: TT
Via: Elite Daily

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons